Минеков: Ставам политически рекетьор за култура

Иска 0,2% годишно увеличение на бюджета за култура

Минеков: Ставам политически рекетьор за култура | StandartNews.com

Ставам политически рекетьор за култура. Това заяви проф. Велислав Минеков, служебен министър на културата, в интервю за бТВ. Той съобщи, че вече се е срещнал с политическите партии. И оттук нататък започва буквално да ги изнудва. Ще искам всяка една от тях да ми каже как ще увеличава бюджета за култура с 0,2% годишно, заяви проф. Минеков. И постави ултиматум на партиите: „Преди изборите ще изляза и кажа кои партии не желаят култура в България”. Ще ги изнудвам до последно, зарече се професорът.

Той разкри, че всеки ден открива поредица от бомби, заложени в културата. Състоянието е ужасяващо, разкри той. Минеков каза, че е заварил тежко пострадала културна общност в България. Обясни, че всеки ден води десетки разговори с представители на различните културни среди. Разговори, които 10 години не са били възможни.  

Човекът от народа бе с откровено нисък интелект, създаде компания от министри, които да бъдат себеподобни и това се превърна в трагедия, даде оценката си за предишното управление проф. Минеков. Той обясни, че не е станал депутат, защото е участвал в протести на много широко мнозинство. И да отиде в парламента като депутат само на част от него не е морално. Да стане депутат, след като е бил министър на културата, макар и служебен, също не му се вижда морално, затова не се е кандидатирал за бъдещото 46-о НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай