Голямо разкритие от Фандъкова! Остава ли в политиката

Винаги решенията за себе си съм ги взимала сама, каза бившата кметица

Голямо разкритие от Фандъкова! Остава ли в политиката | StandartNews.com

Източник: бТВ

Бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова категорично отрече да е имала колебание дали да се впусне в още един мандат.

"Винаги решенията за себе си съм ги взимала сама. Не казвам шумно, не е в моя характер, но когато взема решение, това се случа. След изборите през 2019 взех решение, че това ще е последният ми мандат. Имаше проекти, които трябваше да бъдат защитени. Това не става лесно", каза Фандъкова в интервю за бТВ.

Още снощи, когато заваля, посегнах към телефона, за да разбера как въври почистването на София. Не мога да кажа какво е положението в цяла София. Ситуацията е доста тежка, виждаме много паднали дървета. Грижата за София не приключва с мандата. Надявам се екипите да си свършат работата, защото утре е понеделник, работен ден. Нещата трябва да се ускорят максимално, посочи тя, помолена да коментира снежния ад в в София и как новият кмет Васил Терзиев се справя с него.

"Нямах поглед върху цяла София. Но разбира се основни булеварди има непочистени, в много населени места има проблеми. Снощи в София в много големи квартали нямаше ток. Това е много неприятно за хората, особено за тези с малки деца", каза още бившата кметица.

"Кметът се съобразява със ситуацията в града и гражданите. Позицията на кмета е политическа, но тя е много прагматична. Работата на кмета е денонощна. Никой кмет не може да каже: Това не е моя работа, дори когато наистина не е. Ако трябва ще направи координация с други институции", каза Фандъкова.

Запитана, има ли разминавания между сегашна София и София, която би трябвало да бъде градът в момента, след 18-годишното ѝ управление, Фандъкова отговори следното:

"Когато правим оценки, е много важно да знаем откъде сме тръгнали. Когато станах кмет. Трябваше да се справим кризата с отпадъците. Младите хора дори нямат спомен, че в София имаше квартали, в които бяха складирани огромни купища отпадъци, а миризмата се усещаше в целия град. Лично водих преговори за да можем тази цъкаща екологична бомба да я премахнем. Гарантирахме процедурите за завода за отпадъци и новото депо. Най-трудният проект, с който трябваше да се справим. По улиците на града се движиха автобуси на по 30 - 40 -години. Отдавна сме свикнали с новите автобуси, електробуси, метрото. Глутниците кучета, те бяха 12 000 кучета. Не говоря за единичните кучета, а за глутници, които застрашаваха хората".

"Третата линия на метрото трябваше да стигне до Красно село, защото имаше средства само за това. Тогава поех, макар и премерен, но риск да гарантирам финансирането, преди да сме осигурили европейско финансиране. За радост това е успешен проект. Днес метрото на София е 52 километра, продължава строителството на още 3 километра", обясни Фандъкова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Радка Иванова
преди 5 месеца

Господин Ангелов - кажете на г-жа Фандъкова , че глутниците кучета от 1,2,3, до 100 са си по улиците на София и се похарчиха толкова много пари , а изход не се вижда :( Пишете добре , но не ни поднасяйте лъжи - накараъте а да Ви обясни как точно се е справила Столична община и поправете лъжата - Моля Ви ! С уважение

Откажи
рени
преди 4 месеца

Госпожо , когато софийските , или т.н. столичани престанат да си изоставят кучетата на улицата ( Пo -различни причини ), тогава ще изчезнат глутниците . След като не могат да ги издържат в къщи ,четирикраките любимци "кацват" на улицата и разбира се се размножават безпроблемно. По селата няма толкова безпризорни , колкото в Софиа.

Откажи
Кирил Григоров
преди 4 месеца

Самоковската крадла щяла да направи Голямо разкритие.

Откажи