Фандъкова разкри ще влезе ли в служебното правителство на Главчев

Според нея от ГЕРБ са свикнали години наред да бъдат упреквани и принизявани, но хората виждат какво се прави

Фандъкова разкри ще влезе ли в служебното правителство на Главчев | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова пожела успех на Димитър Главчев при съставянето на служебното правителство. "Той е отговорен и много диалогичен човек”, изтъкна Фандъкова в интервю за Нова телевизия. Тя изрази очакване, че Главчев ще съумее да води държавата и да подготви изборния процес.

По думите ѝ всеки в момента изтъква политическите пристрастия на хората от ГЕРБ, а не на тези от "Продължаваме промяната". „Андрей Гюров също е ярко политическо лице, този двоен стандарт не го разбирам. Изборът на президента беше стеснен”, обясни Фандъкова.

Според нея от ГЕРБ са свикнали години наред да бъдат упреквани и принизявани, но хората виждат какво се прави. „Кабинетът ще бъде на Главчев, той поема отговорност, дали ще има диалог с Борисов - не виждам нищо лошо в това”, каза Фандъкова. Тя допълни, че в ГЕРБ има подготвени хора, които могат да вземат правилни решения. Фандъкова каза, че е готова да помогне със съвет и опит, но не очаква да бъде част от служебния кабинет.

Тя призова ПП да спрат с опорните точки, за да се стабилизира държавата и да се проведат честни и прозрачни избори. Фандъкова коментира, че е имала добри работни отношение с Калин Стоянов, в кризисни ситуации за София, но отказа да дава оценки.

Фандъкова каза, че в момента президентът реагира отговорно, с оглед кратките срокове, за да не се протакат изборите и да се спестят средства.

Бившият кмет на столицата каза, че е притеснена от информацията за множеството изборни нарушения на предходния местен вот, на фона на ниската активност. Тя определи като драстично увеличението на възнагражденията на политическите лица в управлението на София.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай