Екоминистърът ще се стреми към пускане на еврофондовете

Екоминистърът ще се стреми към пускане на еврофондовете | StandartNews.com

София. Основният приоритет на МОСВ ще бъде насочени за освобождаване на фондовете от ЕС, каза служебният министър на околната среда и водите по време на церемонията на предаването на управлението на ведомството.

„Всички сте запознати с основните задачи и приоритети, които ни чакат. Трябва да се направи анализ на състоянието на министерството, докъде сме стигнали. Разчитам на времето, което ще прекарам с министър Станислав Анастасов също за приемо-предаването, за да бъда запозната, след което с колегите. Но основен приоритет ще бъдат следващите стъпки, които трябва да направим за освобождаване на фондовете от ЕС", каза Анастасова.

Тя обясни, че предстоят нелеки преговори с Европейската комисия, за да може да уговорят условията и твърдо вярва, че скоро това ще се случи, но все пак не трябва да се подценява работата, която все още предстои.

Особено проблемни са строителството и общините.

„Разбира се, това няма да е лесно с ограничения бюджет и правомощия, които имаме. Ще направим всичко възможно, за да започнат плащанията към общините, да възстановим максимално диалога с общините, диалога с Европейската комисия и да направи всичко възможно министерството да продължи", допълни Светлана Жекова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай