Депутат от ПП-ДБ разкри ще има ли по-високи данъци

Той обясни, че основните критики към бюджета са по отношение на дефицита

Депутат от ПП-ДБ разкри ще има ли по-високи данъци | StandartNews.com

Източник: БНТ

"Политиката ни е да събираме данъците, без да ги вдигаме. Ние сме държавата с най-голям процент сива икономика и всички промени в данъчните закони, които искаме да направим, са баланс между това да не натоварим прекалено бизнеса, но да вземем мерки, така че той да се изсветли". Това разкри в интервю за БНТ депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" и член на комисията по бюджет и финанси Искрен Арабаджиев.

Той обясни, че основните критики към бюджета са по отношение на дефицита, но откакто Асен Василев е министър на финансите, има нова философия за правене на бюджети и на финансова политика.

"В крайна сметка всички апокалиптични картини, които ни разказват, не са верни. Искаме да направим следното - местните приходи, които събираме от данъци и такси, да ги инвестираме в местната икономика и да повишим доходите на хората, а с европейските средства да увеличаваме инвестициите в инфраструктура, в капитал, в машини", каза Арабаджиев.

Когато данъците се събират, в държавата постъпват средства, които да се насочат в полза на хората, заяви депутатът.

Той коментира и критиките за тегленето на нов държавен дълг - даде пример с държавите на запад, които взимат кредити, за да ги инвестират в инфраструктура и капитал, а след това използват печалбите, за да си върнат заема.

Искрен Арабаджиев определи като лъжа твърдението, че ръстът на пенсиите се финансира чрез емитирането на държавен дълг.

"Всички социални плащания са в рамките на собствените приходи на държавата и дори имаме още 4 млрд. лв. допълнително. Теглим само 6 млрд. лв., за да инвестираме в капиталовите проекти, които за пръв път от 15 години са публикувани и включени в проекта за държавния бюджет", обясни народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Nina
преди 2 месеца

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.----- https://tyny.to/shemoro

Откажи