Денков за часовника за 50 бона на Коцев: Няма нищо лошо

Премиерът в оставка забрави кой му държеше ръката 9 месеца

Денков за часовника за 50 бона на Коцев: Няма нищо лошо | StandartNews.com

Паническият кризисен пиар в защита на главния секретар на МВР Живко Коцев  продължи тази сутрин с премиера в оставка Николай Денков. Той до такава степен се захласна в хвалбите си, че оправда подаръка – часовник за 50 000 лв., който Коцев е получил Стефан Димитров, обвиняем за участие в организираната престъпна група на Никола Николов – Паскал. Снимки как Коцев получа часовника, а след това се фука с него, извади сайтът „Афера”.

ВИЖ ОЩЕ: Ето ги скандалните снимки на Живко Коцев, Бойко Рашков и хората на Паскал (СНИМКИ)

Живко Коцев ми каза, че часовникът е по личен повод. В това няма нищо лошо, заяви Николай Денков пред журналисти днес. Коцев ми каза още, че познава тези хора, но никога не е смятал, че са замесени в нещо нередно, продължи премиерът в оставка. В интервю за БНР пък Денков заяви, че пуска сигнал по прокуратурата за оказван натиск върху Коцев.

ВИЖ ОЩЕ: Правосъдието на Лена: "На лицето му е изписано, че не е престъпник"

"Главният секретар на МВР Живко Коцев докладва за натиск над него и пред мен, и пред президента Румен Радев. Така че и президентът е информиран какво се е случило - кои са хората и как се се случил натискът над Коцев", посочи Денков в интервю за БНР.

Във връзка с ареста и обвиненията на прокуратурата към Петя Банкова, премиерът в оставка заяви: „Как така стана, че един директор на "Митници" след един месец на тази позиция изведнъж се оказа единственият разследван през последните години по отношение на каналите за контрабанда. Аз не видях никакво доказателство, че тя има някакво отношение, получаване на облаги, което да показва, че тя е част от осъществяване на някакви престъпни намерения. … Когато се появи един неудобен човек, който може би спира каналите, защото видяхме, че беше хваната контрабанда, бяха хванати и наркотици, този човек изведнъж се оказва цел на същите тези служби. Това е скандалът на годината".

Не искаме невинни хора да се оказват жертва на политически борби, каза Денков. И на принципа, че най-добрата защита е атаката, наду перки и взе да хвърля камъни по Бойко Борисов и Делян Пеевски.

"Изборът пред Бойко Борисов е много прост - или избира европейският път на развитие с Мария Габриел, или избира връщането към мутренските времена с Делян Пеевски. Това, което избра г-н Борисов, е г-н Пеевски”, заяви Николай Денков, забравяйки, че не успя да се справи с нито един проблем по време на управлението си. Преговорите с миньорите бяха водени от Делян Пеевски, решенията за руската църква, подкрепата за Украйна, промените в конституцията бяха взети, защото лидерът на ДПС ги постави на масата и изискваше действия в рамките на часове.

Денков каза, че по време на преговорите на ПП-ДБ с ГЕРБ без покана е идвал Делян Пеевски. Но академикът дума не обели как в паническия си страх да не остане сам с миньорите е пускал по време на преговорите есемеси: „Проблем ли има, че излизаш”.

Накрая, напълно забравил кой му държеше ръката и му спасяваше стола 9 месеца, Денков обяви: "Моят прочит е, че не Пеевски се е докоснал до управлението, а ние успяхме за този сравнително кратък период от време да използваме г-н Пеевски, за да реализираме нашата програма".

Истината никога не е била на почит в „Продължаваме промяната”. И Денков, и Кирил Петков публично се молеха на ГЕРБ и ДПС да има правителство, след това се правеха, че никога не са управлявали с тях. Но и техните избиратели вече не се хващат на номерата им. Социолозите са категорични, че големият губещ на изборите ще са именно ПП-ДБ. Което обяснява паника и страха им.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай