Правосъдието на Лена: "На лицето му е изписано, че не е престъпник"

И Бориславова се направи на мъж - брани си Киро, съска срещу Пеевски

Правосъдието на Лена: "На лицето му е изписано, че не е престъпник" | StandartNews.com

Най-добрата юристка на „Продължаваме промяната” Лена Бориславова разкри пред цяла България на какъв принцип според нея се основава правосъдието: гадаене по лицето.

ВИЖ ОЩЕ: Ето ги скандалните снимки на Живко Коцев, Бойко Рашков и хората на Паскал (СНИМКИ)

"Най-големият престъпник да бе Живко Коцев, какъвто той не е, то му е изписано на лицето, не може висши прокурори да ходят и да му искат оставката, защото иначе нещо лошо ще му се случи", каза Лена Бориславова в интервю за бТВ. Тя обаче не коментира скандалните снимки на Коцев с човека на сочения за контрабандист № 1 Николай Николов-Паскал Стефан Димитров, на които е и МВР-шефът на „Промяната” Бойко Рашков. Бориславова дума не обели и за часовника за 50 000 лв. на Коцев, разкрит от съда.

Защото тя имаше мисия – да брани Кирил Петков, да атакува яростно вътрешния министър Калин Стоянов и да съска срещу лидера на ДПС Делян Пеевски, от чийто кабинет Пенков не излизаше 9 месеца и не вземаше нито едно решение без да се допита до Пеевски.

Още през декември снехме доверие от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Сега отпадна претекстът, че има оставка на главния секретар на МВР и поради това трябва да е Калин Стоянов и никой друг, каза Лена Бориславова, като така индиректно потвърди съмненията, че именно ПП-ДБ са накали Коцев да си оттегли оставката.

Депутати могат да обсъждат въпроси от обществено значение с министрите, отговори тя на питане защо Кирил Петков е ходил при министър Калин Стоянов да настоява оперативния щаб за изборите да е с ръководител определен зам.-министър.

На въпрос готови ли са след изборите ПП-ДБ да седнат на една маса с ГЕРБ за преговори тя каза: не можем да продължим разговори, докато от името на ГЕРБ на тази маса сяда Делян Пеевски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай