Денков с важни думи за ротацията, какво обсъждат с Мария Габриел

Това, което зависи от нас, ще го направим, подчерта премиерът

Денков с важни думи за ротацията, какво обсъждат с Мария Габриел | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия, архив

Няма борба за постове или с желание една политическа сила да надлъже друга, а процес, който ще предопредели кои ще са истинските приоритети, по които ще продължи да работи правителството в следващия период. Това заяви за предстоящата ротация в изпълнителната власт премиерът Николай Денков по време на участието си в Общо събрание на Националното сдружение на общините в България.

„През последните седмици няма партньор, било то чуждестранен или национален, който да не е започнал разговора с въпроса: „А вие ще успеете ли да направите прехода?“ Сигурен съм, че г-жа Габриел трябва да отговаря на същите въпроси. Уверявам ви, че ние с нея нямаме съмнения в това отношение. Това, което зависи от нас, ще го направим“, подчерта Денков.

„Ще има приемственост. Работим много упорито в една не много лесна среда, аз да може да се чувствате спокойни, че това, което виждате като правилна посока на развитие, ще продължи“, увери Денков представителите на местната власт, участващи във форума.

„Защо толкова се вдигна градусът на напрежението? Защото има политици, има медии, които се опитват процеса на този преход да го представят в грешна светлина“, подчерта Денков. Той увери, че няма борба за постове, а процес, който ще предопредели приоритетите на правителството през следващия период на управление.

„Дали ние ще продължим да работим с фокус върху борбата с корупцията, реформата на правосъдната система, спиране на течовете в областта на публичните финанси, така че да има по-ефективно използване на тази средства. Също и в публични сфери, които години наред бяха изоставени в бюджетното финансиране. Ще спомена специално силно завишените бюджети в областта на културата, спорта, образованието. Разбира се, никога не стига за всички. Това, което се опитваме като екип през тези години, е да дефинираме как тези средства, които от бюджета влизат в различните сфери, биха могли да допринесат за едно – повишаване на качеството на живот. Отново повтарям, че процесът, който виждате, е борба приоритетите да останат такива, каквито бяха през последните месеци, да можем да ги доразвием и да можем след девет месеца да обсъждаме как да продължим напред. За съжаление, има политици, които се опитват да представят нещата в друга светлина и да убеждават, че ако няма редовно правителство и работещ парламент, нещата ще бъдат по-добре. Не, няма да бъдат по-добре, защото няма как да има бюджет и приоритети“, коментира Николай Денков.

По думите му основните приоритети пред България остават – влизането в Шенген и еврозоната, което ще бъде в полза на хората и бизнеса.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи