Денков с новини за ротацията, каза кога ще преговаря с Мария Габриел

Решенията се вземат в Народното събрание и в Министерския съвет, припомни той

Денков с новини за ротацията, каза кога ще преговаря с Мария Габриел | StandartNews.com

След ротацията се виждам като вицепремиер, оттам-нататък ще видим - предстоят преговори, заяви премиерът Николай Денков пред репортери след откриването на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“.

Имам доверие на Мария Габриел, тя е човек, който има тези европейски ценности, които аз споделям, имаме общи цели. Политическата среда е доста трудна, всеки от нас трябва да се справя с това, че имаме много сложна конструкция, която трябва да взема решения, посочи още Николай Денков. Мария Габриел е в чужбина, очаквам като се върне да даде знак, когато е готова, да проведем разговорите, добави той.

„За да можем да се справим, трябва всеки път много коректно да се гледа кое решение зависи от парламента, кое от правителството, кое е свързано с регулатори. Това, което много често виждаме, е смесване на тези различни функции и възможности и оттам търсене на решения често по не най-правилния начин“, посочи Николай Денков.

Решенията се вземат в Народното събрание и в Министерския съвет, припомни той. „Това, че президентството вероятно има някакви аспирации към вземането на решения, е проблем на президентството. Има си Конституция, има си разделение на властите. Това, което често виждаме, е желание да се атакуват институции, които си изпълняват задълженията така, както са записани в Конституцията и законите“, каза Денков.

За проведената по-рано днес в Министерския съвет среща със земеделски производители, премиерът отбеляза, че разговорът е бил много конструктивен. „Това е групата, която не участва в предишните преговори, защото има разцепление между самите земеделци. Аз ги бях поканил заедно на една среща, но се оказа, че те не могат да седят заедно в една и съща зала – по какви причини, не мога да коментирам. Проведох и тази среща, част от въпросите, които те поставиха, вече са решени. Част от другите въпроси не могат да се решат бързо, но така или иначе срещата беше полезна“, каза Николай Денков.

За идеята за сливане на Националната агенция по приходите и Агенция „Митници“, премиерът коментира, че това е практика, която се използва в други държави. „От една страна по-ясно се структурират връзките между двете приходни агенции, така че могат да с координират дейностите. От втора страна това ще намали административната тежест, защото за бизнеса това означава, че ще имат едно единствено гише, с което ще контактуват. От трета страна, за всеки, който контролира приходите, ще бъде по-лесно да вижда всичко на едно. Има своята логика, имам доверие на финансовия министър, че щом е решил, това ще има своите положителни резултати“, каза Николай Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vikos
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си------ https://shout.to/testa

Откажи