Борисов с жест към ПП-ДБ, разкри го политолог

Димитър Ганев коментира и думите на Даниел Лорер

Борисов с жест към ПП-ДБ, разкри го политолог | StandartNews.com

Номинацията на Мария Габриел е пореден жест от страна на ГЕРБ. Това заяви политологът Димитър Ганев по NOVA NEWS.

ВИЖ ОЩЕ: Мария Габриел с решителен ход! Първи стъпки

„Не виждам конфигурация, различна от подкрепа на БСП и ДПС, за кабинет на ГЕРБ. Самата номинация на Мария Габриел е и пореден жест в посока на това политическо пространство – това е политик с европейска биография, който като виждане, ценностна система съвпада с това политическо семейство. И на тях (ПП-ДБ) няма да им е твърде лесно да кажат защо няма да подкрепят Мария Габриел”, коментира политологът в предаването „Денят на живо” и изтъкна, че Габриел е политик с европейска биография.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ с първи коментар за Мария Габриел

В коментар за думите на Даниел Лорер, че ГЕРБ има хора от двете страни на барикадата, политологът заяви, че въпреки качествата на Мария Габриел, позицията на формацията е да не подкрепят ГЕРБ като партия. "Дали ще бъде Габриел, Борисов или който и да е друг, няма да има подкрепа за ГЕРБ", обясни политологът становището на ПП-ДБ.

ВИЖ ОЩЕ: Скандален Ревизоро! Захар и сол за Мария Габриел

„ГЕРБ е лидерска партия и ако Борисов не е начело, не се знае какво ще стане с партията. Офертата да не е Борисов отпред, звучи доста хазартно”, допълни Ганев.

ВИЖ ОЩЕ: Даниел Лорер поряза ГЕРБ. Категорична позиция!

Според него не са изчерпани шансовете за кабинет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „Единственият вариант за кабинет с втория мандат и подкрепа на ГЕРБ е, ако Петков и Василев направят компромис за експертен кабинет с ясна програма. Експертите да са посочени от двете големи партии и премиерът да е равноотдалечен от тях. За мен това е единственият шанс за съставяне на кабинет с втория мандат”, каза политологът.

ВИЖ ОЩЕ: Една партия вече обяви подкрепата си за Габриел

Според него няма да е лесно БСП да преглътне участие в кабинет с ГЕРБ и ДПС. „Нинова концентрира властта изцяло в своите ръце”, обясни Димитър Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай