Четвъртък,

Една партия вече обяви подкрепата си за Габриел

От: Иван Ангелов, кадър архив -
1841
Една партия вече обяви подкрепата си за Габриел
A
A
A

През задълбочени разговори по отношение на програми и приоритети трябва да мине искането за подкрепа за кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС, коментира народният представител Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) пред журналисти в кулоарите на парламента, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че сегашният български еврокомисар Мария Габриел ще бъде кандидатът им за премиер.

Тя има добра биография в Европа, това може би е добър знак към нашите европейски партньори, посочи Балабанов. Той обаче отбеляза, че едно такова предложение не означава нищо, тъй като от ИТН все още не са получили покана за каквито и да било разговори.

Според Балабанов, най-вероятно, в една такава изострена политическа ситуация – „най-добре е да се надяваме, че ще е се състави кабинет на споделените отговорности“. По думите му в такъв кабинет трябва да влязат доказани личности с качества и експертиза, за да може да „извадят България от редицата политически кризи“.

"Има такъв народ" е готова да получи третия мандат за съставяне на правителство, каза за пореден път Станислав Балабанов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com