Карадайъ с първи коментар за Мария Габриел

Лидерът на ДПС направи своя коментар за предложението на ГЕРБ

Карадайъ с първи коментар за Мария Габриел | StandartNews.com

Подходът на ГЕРБ е правилен. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред медиите след кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател.  Той заяви, че това е стъпка напред.

"Имаме кандидат за премиер, обявен от първата политическа партия и то не в зала за гласуване, а достатъчно рано", отчете Карадайъ. "Очакваме да получим покана, както заявиха от най-голямата парламентарна група. Ако получим такава покана, ще се отзовем", посочи още Карадайъ.

На въпрос ще предложат и министри в проектокабинета на ГЕРБ, Карадайъ призова да не се изпреварват събитията.

"В момента имаме обявен кандидат за министър-председател, нека да я чуем, както и приоритетите.Те трябва да са поне 3 или 5. Мисля, че и тя не е очаквала и не е направила цялостна програма за управление. Трябва да чуем намренията й, за да можем да седнем да разговаряме", добави лидерът на ДПС.

Трябма да видим каква формула предлагат на властта. Много различни чухме за последните две години и половина, но нищо не се реализира досега", заяви Карадайъ. 

ДПС коментираха и войната по пътищата.

Според Карадайъ не трябва да се "яхва чуждата трагедия". "Ако има нужда от промени в Закона за движение по пътищата, нека да не е на парче, а да се направи цялостен преглед", добави още той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай