Борисов с поздрав към новия финансов министър, вижте причината

Той припомни, че снимките от неговото нощно шкафче са били фалшиви

Борисов с поздрав към новия финансов министър, вижте причината | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Отправям поздрав към новия финансов министър, че остави шефа на НАП Румен Спецов, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ако не бяха направили така само след седмица щеше да излезе, че когато е Асен Василев има пари за всичко, а то всъщност се оказа, че нито има за общините, нито има за енергетиката. Проблемите са изключително големи", каза Борисов.

"За бюджета говоря от един месец. Когато говорих, че има проблеми в Министерството на финансите. Парите ги няма. Преди 2-3 дена ви казах, че Народното събрание трябва да прояви характер и да се вслушаме в доклада на Международния валутен фонд. Да спрем с това безумно харчене на пари, да си свалим дефицита, а вместо това се оказа, че няколко милиарда са похарчени в последните дни и са ни подвели, че имаме 9 млрд., а те са 6", обясни Борисов.

"Това не е предизборно, казвам ви го с тревога, защото ние винаги сме държали да има резерв в държавата", обясни той.

По думите му в следващите дни ще се види как се харчат парите от плана за възстановяване и устойчивост.

"Отново се връщам на своето предложение, което мисля, че колегите от ПП-ДБ трябваше да оценят дори да няма правителство. Мария Габриел и Асен Василев да останат в сегашния кабинет, за да може това, което във финансите са надробили да си го изсърбат, да си го поправят или да си понесат отговорността", каза той.

По думите му в други времена за 20 млн. лв. е ставало скандал, а сега няколко милиарда са заминали за няколко дни и дори не се знае, и коментира.

"Аз се доверявах на това, което Асен Василев идваше и излагаше на срещите. Едва след това разбрахме, че 1,2 млрд. лв. са извадени от регионалното министерство, че всъщност са върнати само 400. Разбрахме за източването на енергетиката и много други неща", обясни лидерът на ГЕРБ.

"В българския народ има много хубави поговорки. Примерно: "Който нож вади, от нож умира". "Който пачки вади, от пачки умира". Мога да ви цитирам поне 4-5 такива народни мъдрости, които са много валидни към днешна дата", каза Борисов.

"Аз срещу колегите, с които 9 месеца направихме и много хубави неща, няма да кажа нищо", категоричен бе Борисов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай