Бивш премиер нападна Борисов: Компрометира служебния кабинет!

Проф. Георги Близнашки препоръча "такива неща като смяната на министри" да ги прави по-дискретно

Бивш премиер нападна Борисов: Компрометира служебния кабинет! | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Бившият служебен премиер и специалист по конституционно право проф. Георги Близнашки разкритикува лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за решението да бъде назначен Даниел Митов за министър на външните работи.

Близнашки препоръча "такива неща като смяната на министри" да ги прави по-дискретно. "Изненадата е, че идва от един политически лидер", заяви юристът в интервю за БНР.

"Има нещо, ако потърсим аналогия. Подобно се случи, когато Борисов поиска оставката на главния прокурор и ВСС бързо взе нещата в ръцете си и се стигна до отстраняване. Тогава Борисов компрометира ВСС, сега компрометира служебния кабинет. Подобни внушения се правят дискретно и не се афишира така арогантно, че той взима решенията", предупреди проф. Близнашки.

Той смята, че "появата на Джеймс О'Брайън  напомня за сътресенията, при които хората, санкционирани по Магнитски, станаха най-големите евроатлантици". "С магическа сила разполага този Джеймс О'Брайън", иронизира ситуацията професорът.

Даваме си сметка, че поправките на Конституцията са не просто несъвършени, а са на принципно грешна основа. Когато тръгнаха да бърникат по чл. 99, кръв ми капеше на сърцето. Приемам го лично, защото съм автор на текста. Всичко през 1991 година се разви бързо, за една безкрайна нощ, сподели проф. Георги Близнашки.

"Критиките дойдоха поради неспособността на НС. Кой беше виновен за кризата, да не се излъчи правителство – политиците! У нас се създаде неблагоприятна ситуация и каквото и да се говори, не можеш да променяш Конституцията, за да смачкаш Радев, който им раздаваше морални оценки. Винаги съм го укорявал за невъздържания език, но когато променяш Конституцията, е за дълго", смята Близнашки.

"Надявам се Конституционният съд, че вече има достатъчно поводи да анулира тези промени. Според него бавенето на решението е, защото "нека не надценяваме неговия капацитет, няма кой знае колко подготвени хора и у нас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Пипи
преди 1 седмица

Боко Шарлатанина не се спира пред нищо. Този боклук е проблем за територията! Няма просперираща държава, ръководена от престъпници под погледа на мафията!

Откажи
atavasa
преди 1 седмица

стига с тея наизустени дървени клишенца ма хах

Откажи
Ной
преди 1 седмица

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://use.my/sman

Откажи