Бивш МВР-министър разкри истината и защити Калин Стоянов

Министърът е предложен от Николай Денков, избран е от мнозинството депутати

Бивш МВР-министър разкри истината и защити Калин Стоянов | StandartNews.com

Източник: НоваНюз

Калин Стоянов не трябва да подава оставка като министър на вътрешните работи. Става дума за битка в управляващото мнозинство, за завземане на позиции в изпълнителната власт, а това личи по обвинения срещу един или друг министър. Мнението сподели пред НоваНюз бившият МВР-министър Михаил Миков.

Министърът е предложен от Николай Денков, избран е от мнозинството депутати, допълни той.

В същото време МВР трябва да види кои полицаи са осъществили прекомерна употреба на сила и да вземе мерки.

Агитките се превръщат в сериозен фактор на обществения и политически живот, това се наблюдава от 10-15 години и трябва да се установят кръговете, които финансират тези групи, поясни политикът. Има правила за действие от страна на полицията при ескалиране на ситуацията. Винаги покрай сухото гори и мокрото, каза Миков по повод ескалиралото напрежение по време на футболния протест. Той допълни, че има много видеозаписи, така че би било абсурдно комисия в Народното събрание да бъде ангажирана с разследване на казуса.

Темата за Калин Стоянов се превръща в социален отдушник за политиците. Други теми отиват в периферията – бюджета не е внесен в Парламента, пропускат се всякакви срокове, ситуативното отмества това, което осигурява хоризонтите в следващата година, вярва Михаил Миков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай