БДЦ към АБВ: Вие сте генератор на идеи

БДЦ към АБВ: Вие сте генератор на идеи | StandartNews.com

АБВ има неоценим принос за провежданите реформи и цялостното модернизиране на България, каза лидерът на БДЦ д-р Красимира Ковачка

"АБВ е сред най-младите партии в политическата ни история, но нейната тежест е завидно висока. Казват, че началото на мъдростта е да започнеш да назоваваш нещата с истинските им имена. И АБВ го направи успешно още при учредяването си през 2014 г. Всички се вслушаха в гласа, който каза, че политическата система е тежко болна и се нуждае от промяна, че съдебната система е неработеща, финансовата стабилност е под заплаха". Това каза пред 2-рата национална конференция на АБВ лидерът на БДЦ д-р Красимира Ковачка. 

"Всички, които обичат родината, трябва да мислят за нейното оздравяване и цялостно възраждане. А за това са необходими алтернативи, идеи. Нуждаехме се от модел на управление, работещ в режим на максимален консенсус", заяви още лидерът на БДЦ.

"Времето да се кажат тези истини бе избрано правилно и това беше славен момент за партията, защото обществото подкрепи тези идеи и АБВ стана парламентарна партия. Тези идеи промениха политическия климат в страната и повлияха на всички партии в парламента. Диагнозата на АБВ за ситуацията през 2014 г. бе правилна, но по-важно е, че с последвалите действия АБВ се превърна в генератор на идеи.

Запази вярност към програмата си и доказа, че за нея най-важната коалиция е със собствените й избиратели", каза д-р Красимира Ковачка.

И завърши:"За нас от БДЦ особено ценно достижение на партията бе намиране на точен баланс на патриотизъм и европейски ценности. АБВ има неоценим принос за провежданите реформи и цялостното модернизиране на България".

Още от форума на АБВ в НДК ТУК И ТУК.

Очаквайте още новини от 2-рата Национална конференция на АБВ на standartnews.com и най-важните анализи от форума в утрешния брой на в. Стандарт

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай