ДПС: Вярваме, че АБВ има политически ресурс

ДПС: Вярваме, че АБВ има политически ресурс | StandartNews.com

Подкрепяме всяко управление, което работи за икономически растеж и добруване на хората, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС и член на ЦОБ на ДПС Йордан Цонев

На мен се падна привилегията от името на ДПС да ви поздравя с настоящата конференция. АБВ е един от новите политически проекти в страната. Независимо от краткия си път, успя да вземе място на политическата сцена. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС и член на ЦОБ на ДПС Йордан Цонев по време на втората Национална конференция на АБВ в приветствието си към форума.

И продължи: Отчитаме, че сме имали политическо взаимодействие с голяма част от вашето ръководство, като и с членовете на партията ви. Георги Първанов продължава да е единственият президент, избран пряко за два последователни мандата. Ние, от ДПС, сме част от този избор, защото симпатизантите на ДПС гласуваха за Първанов. Политическото ни взаимодействие обаче не се изчерпва с това. България реализира най-важните си стратегически цели тогава - членството в НАТО и ЕС".

"Ние, от ДПС вярваме, че АБВ има политически ресурс да поема адекватните политически решения в точното време. По такива решения винаги можем да работим заедно като политици на диалога", подчерта зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

"Днес светът се намира в сложна комбинация от кризи и конфликти, Европа преживява най-тежкото си състояние след Втората световна война. В Европа избуяват ксенофобски движения и партии, те задълбочават разделението и България не прави изключение. Все повече страната ни има нужда от взаимодействие за стабилност", акцентира Цонев.

"Стабилността не е самоцел. Тя е основа за реализиация на приоритетите на страната. От 2013 година до сега работиха три парламента и пет правителства. ДСП отчете, че управлението през 2014 г. не гарантира политическа стабилност, затова Движението предизвика предсрочни избори с цел стабилността да бъде възстановена, да се върне диалогът, езикът на доверието в името на добруването на хората", зам.-председателят на ПГ на ДПС.

"Днес стабилизацията на управлението не е факт, а по-скоро пожелание. Стабилността се постига с всички участници в политическия живот. Нужни са ни силна левица и десница. Тогава ксенофобските движения са слаби. Убедени сме, че вие в АБВ и политиците в БСП съзнавате своята отговорност пред хората в страната и знаете пътя за изграждане на силна левица. Ние от ДПС ви го пожелаваме за доброто на страната", заяви още Йордан Цонев.

"Най-високите икономически резултати бяха постигнати в сътрудничество на една социал-либерална платформа. Подкрепяли сме и подкрепяме всяко управление, което работи за икономически растеж и добруване на хората", каза още Цонев.

"Ние от ДПС вярваме, че АБВ има политически ресурс да поема адекватните политически решения в точното време. По такива решения винаги можем да работим заедно като политици на диалога", завърши приветствието си Йордан Цонев.

Приветствие към конференцията на форума на АБВ поднесоха още Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, Спас Панчев - председател на ЗС "Ал. Стамболийски", Пламен Димитров, президент на КНСБ и др. гости на форума са още Калоян Паргов, лидер на БСП-София, почетният председател на "Гергьовден" Любен Дилов-син, Еленко Божков - Партия Български социалдемократи, д-р Красимира Ковачка, лидер на БДЦ, Слави Бинев - идеолог на ГОРД и др.

Подробности за форума ТУК и ТУК.

Очаквайте още новини от 2-рата Национална конференция на АБВ на standartnews.com и най-важните анализи от форума в утрешния брой на в. Стандарт 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай