Знакова визита при патриарх Неофит

На срещата присъства и митрополит Антоний

Знакова визита при патриарх Неофит | StandartNews.com

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес Олеся Илашчук, извънреден и пълномощен посланик на Украйна у нас. 

Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в него участие взеха Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Теодор Атанасов, Началник кабинет на Българския патриарх и Ангел Младенов, секретар на Софийска св. митрополия. 

По време на срещата Нейно Превъзходителство благодари на Светейшия патриарх и на Българската православна църква за материалната и духовна подкрепа на бягащите от войната бежанци. Олеся Илашчук изрази и радостта си от съвместната инициатива на митрополита на Белгия и екзарх на Нидерландия и Люксембург на Вселенската патриаршия Атинагорас и митрополит Антоний за ремонта и възстановяването на украинската църква "Покров на Св. Богородица" в близост до гр. Брюксел. 

Митрополит Антоний припомни, че БПЦ винаги е откликвала положително към страдащия народ, като го подкрепя не само материално, но и духовно. Той сподели на посланик Илашчук много инициативи, с които не само Софийска епархия, но и други епархии подпомогнаха и подпомагат страдащите и бягащи от войната украинци. Митрополитът изтъкна още, че Църквата не е спирала да се моли за мир в Украйна и дълбоко състрадава с украинския народ в това негово изпитание. 

Светейшият патриарх Неофит пожела на посланик Олеся Илашчук успешен мандат у нас, ползотворна работа и мир за страната и народа на Украйна. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай