Влакове блокирани от големия сняг, няма изгледи за измъкване

Властите се опитват да организират извозване на пътници с автобуси, но и това е много сложно

Влакове блокирани от големия сняг, няма изгледи за измъкване | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

130 пътници, сред които и деца, са блокирани от часове в три влака на гара Завет заради лошото време, предаде бТВ. Сигналът е бил подаден към телевизията от хора, които чакат часове наред, но нямат новини. Става въпрос за двата бързи влака София–Варна и пътническия влак от Карнобат за Варна.

Причината – скъсана контактна мрежа върху товарен влак. Аварията е станала в 4:40 ч. сутринта, съобщиха от НКЖИ. На място е бил изпратен дизелов локомотив, който да се опита да освободи и изтегли товарен влак, но по пътя има паднали и много дървета, както и провиснала контактна мрежа. Изпратена е на място специализирана техника, която да ремонтира контактната мрежа. Едва тогава дизелов локомотив ще може да изтегли влака.

Властите се опитват да организират три автобуса от Карнобат, с които да бъдат извозени пътниците от блокираните влакове. Проблемът е, че Ришкият проход е затворен и се търси алтернативен маршрут.

„Снегът е мокър, натежал е на дърветата и на някои места дърветата са паднали директно на линията, на други клоните опират в контактната мрежа. Да, има деца. Влаковете са под напрежение – отопляват се. Няма опасност от измръзване на пътниците. Нямаме бедстващи пътници на гари или между гари, които да са оставени на студено. Полагат се грижи за пътниците“, коментира пред бТВ Емил Симеонов, представител на НКЖИ.

Съветът към пътниците е да стоят във влаковете в купетата и да чакат указания на служителите на БДЖ, които ще им дадат точна информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
RonaldFap
преди 5 месеца

<a href="https://sex-138.ru/">проститутки онлайн иркутск</a>

Откажи
Борис Павлов
преди 5 месеца

По последна информация токът във влака е спрял преди 2 часа. Някои от пътниците са били прибрани от техни близки. Чудно как не могат да евакуират хората извън влака, ами ги държат вътре вече 13 часа. Не е само Варна единствения град, където да бъдат извозени и настанени хората. Стигнало се до там, че хората от с. Завет за тяхна сметка да сготвят макарони за децата и раздали кроасани на възрастните! Големи благодарности за човещината! Чак преди малко са им раздали по една филия със салам...

Откажи