Важен съвет за пътуващите за Турция - носете си паспорта!

През първата седмица на септември на граничните пунктове може да се чака много

Важен съвет за пътуващите за Турция - носете си паспорта! | StandartNews.com

Ако имате международен паспорт - по-добре си го носете за пътуване в Турция, съветват туристически агенти, които в последните седмици се виждат в чудо заради ограниченията, налагани на българи с лични карти. Причината е, че се получава хартиена бланка на границата, на която граничарите и митничарите от южната ни съседка удрят печатите, съобщава "Флагман". 

Трябва обаче да пазите хвърчащото листче като очите си, защото ако го загубите, ще имате големи ядове при обратното връщане в България, предупреждават редовно преминаващи.

Заради това - носете си паспортите, с тях става по-лесно и по-бързо.

Съветът е да се въздържате от пътуване до Турция поне до 7-8 септември, тъй като сега преминаването и през трите гранични пункта - Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново, е кошмарно. 

Иначе в последните седмици много фирми пускат еднодневни екскурзии на цени от 30-35 лева.  Една турска лира е 11 стотинки, а цените са изключително атрактивни. Може да пазарувате с кредитни и дебитни карти, които се приемат почти навсякъде и превалутирането е по централния курс, може и да обмените пари в центъра на Одрин, при това доста изгодно. 

До синия пазар има аптека, където цените са атрактивни. Дрехите са много евтини по пазарите, а в моловете са близки до тези в Бургас. В малките магазинчета по главната улица може да намерите много изгодни костюми и рокли, а ако търсите нещо още по-изгодно - отидете до съседния на Одрин град Чорлу, където е още по-евтино. Заради българските туристи, търговците в Едирне вдигнаха цените в последните месеци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай