Срутване на стена заради строеж в София, жена оцеля по чудо

Инцидентът е станал в столичния квартал "Лозенец" около 16 часа вчера

Срутване на стена заради строеж в София, жена оцеля по чудо | StandartNews.com

Една от стените в офис на партерен етаж се срути заради строеж в непосредствена близост, предаде бТВ.

Инцидентът е станал в столичния квартал "Лозенец" около 16 часа вчера, когато се изгражда калканна стена. Под натиска на бетона стената на офиса се срива. В този момент вътре е имало жена, която за щастие не е пострадала сериозно.

"Видях, че има струпване на полиция и пожарна. Имаше и линейка. Излязох да видя, какво се е случило. Тогава видях падналата стена. Видях, че собственичката на офиса, която държи и апартаменти на по-горните етажи, е контузена. Лежеше и беше пребледняла. Видях, че жената имаше контузии по краката. Тя разказа, че изведнъж всичко се е сринало и че е благодарна, че е жива", разказва Димитър Димитров, който живее в съседство.

Той смята, че строежът трябва да се спре и да се направи обстойно изследване на стената, която се е срутила и евентуалните щети по сградата. В част от апартаментите има пукнатини.

"Имаме подадена проектна документация, която изпълняваме. Имаме заложени шайби по калканните стени - това е четвъртата такава стена, която изграждаме. Бетонирането се осъществява на тактове, като след всеки един от тях колегите спират за около 30 минути", обясни и Александър Кехайов, представител на фирмата, изграждаща жилищната сграда в съседство.

Все още не е ясно защо се е стигнало до инцидента. Предполага се, че тухлената конструкция на вече съществуващата сграда не е била достатъчно добре укрепена, твърдят от фирмата, ангажирана със строежа.

ДНСК е сигнализирана и започва проверка. "Ще се изземе проектната документация, ще се провери за съответствие на изпълнението с одобрените проекти", заяви заместник-кметът на район "Лозенец" Михал Сотиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай