Пред паметника на Левски! Радев заговори за ротация на ценности. Вбеси Денков

Милиони българи продължават да отстояват идеалите на Апостола, каза президентът

Пред паметника на Левски! Радев заговори за ротация на ценности. Вбеси Денков | StandartNews.com

„В оскотялото ни време на ротация на принципи и ценности, сред брокерите на държавност с тефтерчетата на нашата несвобода, Левски изглежда болезнено невъзможен". Това заяви президентът Румен Радев по време на тържествената церемония за отбелязване на 151 години от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски.

Но макар и недостижим, Левски никога не крачи самотен. Милиони българи продължават да отстояват неговите идеали – тихо, упорито, като най-чистата мяра за собствената си стойност, каза още Радев.

Именно тяхната мълчалива сила възпира онези, които, за да се приравнят с Апостола, опитват да го принизят до себе си. Не. Пътят към Левски е труден и стръмен и по него се върви с дела, категоричен бе Радев. 

Думите на Радев за ротацията на ценности вбесиха премиера Николай Денков, който на церемонията стоеше от лявата страна на Радев.

"Тази игра на думи беше много неподходяща днес", коментира пред журналисти Денков след словото на Радев.

"Ако се върнем 151 години назад ще видим, че принципите, които Левски казва, че трябва да спазваме, са били изключително неочаквани за неговото време. Това е било времето на монархиите, на народи, които се опитвали да владеят други народи. Помислете за това, което чухме като негови цитати тази вечер - равенство, свобода, европейско развитие. Нищо не се е променило. Просто още не сме там, където той е искал да бъдем", подчерта Денков, цитиран от БТА.
 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Aнани
преди 2 месеца

Съгласен съм с президента ни.

Откажи