Плътни заграждения пред Народното събрание

Плътни заграждения пред Народното събрание | StandartNews.com

София. От около 1 ч. след полунощ полицията издига плътни заграждения пред сградата на Народното събрание, които да подсилят металните решетки, пазещи институцията. "Стената" се ползва за охрана при концерти и е подсилена с метални скоби.

Това се наложи след разгорещените протести вчера, когато на няколко пъти недоволните от правителството на Пламен Орешарски преодоляха загражденията и отнесоха части от тях. Въпреки това те бяха спрени от жандармерията, която изблъска всички от площада около 22 ч., а по-рано осигури плътен кордон за автомобилите на депутатите, за да напуснат заседанието. В размириците имаше арестувани и ранени граждани.

Протестиращите организират демонстрация срещу полицейското насилие за 14.30 ч. пред сградата на министерството на вътрешните работи на ул. "Шести септември". Събитието във Фейсбук е озаглавено "За европейска демокрация в България! Не на употребата на сила срещу протестиращите граждани!". Според организаторите вчера е проявено полицейско насилие над студенти и граждани, упражняващи своето конституционно право на протест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай