Няма прошка и на Коледа. Акция на МВР

Колко пияни шофьори се разделиха с автомобилите

Няма прошка и на Коледа. Акция на МВР | StandartNews.com

По време на празниците текат проверки. В рамките на изминалия ден полицията установи 41 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР.

От тях 22-ма са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 19 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет водачи, а двама са отказали да бъдат тествани.

В рамките разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 11 017 моторни превозни средства и 13 340 водачи и пътници.

Съставени са 2653 фиша и 553 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи