Началникът на отбраната с важно послание към политиците

В последните дни на 49-ото Народно събрание депутатите одобриха увеличение на заплатите на военните с 30%

Началникът на отбраната с важно послание към политиците | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Благодарност към политиците, че одобриха увеличение на заплатите на военните, отправи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в Деня на храбростта и празник на Българската армия.

"Благодарен съм на политическия консенсус за заплащането на военните. Надявам се, че сме узрели, че инвестициите в отбраната си заслужават", каза той пред Нова телевизия.

В последните дни на 49-ото Народно събрание депутатите одобриха увеличение на заплатите на военните с 30%. А служебният министър на отбраната Атанас Запрянов обяви, че като благодарност над София днес ще прелетят три изтребителя МиГ-29, въпреки че няма да има военен парад.

"МиГ-овете днес ще демонстрират, че продължават да носят бойното си дежурство. Те ще летят дотогава, докогато е целесъобразно", коментира адмирал Ефтимов. България пази небето си както сама, така и със съюзниците. Имаме възможност да бъдем усилени от Румъния, Гърция, Турция, добави той.

"Армията ни стои стабилно и българските граждани трябва да са уверени в своята сигурност. Най-значимата промяна е многонационалната бойна група на НАТО на българска територия с капацитет за бригада в случай на нужда. Това означава инвестиции в инфраструктура", каза още адмирал Ефтимов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи