МУЗИКАУТОР сключи споразумение с YouTube

МУЗИКАУТОР сключи споразумение с YouTube | StandartNews.com

София. Българската организация за колективно управление на авторски права в музиката – МУЗИКАУТОР сключи договор за лицензиране в интернет платформата за видео споделяне YouTube. Това съобщиха от пресцентъра на организацията. И уточниха, че по този начин всички българските и международни творци – композитори, автори на текст и на аранжимент, вече ще могат да получават приходи от YouTube в България.

Гледанията на авторите, които са представлявани от МУЗИКАУТОР, ще получават възнаграждения за своите произведения и от гледанията в YouTube, което е крачка напред в тяхното развитие на пазара. Генерираните приходи ще се базират на рекламите, които текат преди, след и по време на видеата, качени на платформата, пишат още от организацията.

"С този нов източник на приход авторите ще имат вече и икономическа полза от употребата на техните произведения в YouТube. Постигането на споразумение с YouТube е важна стъпка, която създава нови възможности за правоносителите", коментира изпълнителният директор на МУЗИКАУТОР Иван Димитров.

"Изключително доволни сме, че постигнахме споразумение с МУЗИКАУТОР и представляваните от оргазнизацията творци. Това ще благоприятства създаването на българско съдържание и ще даде възможност на авторите да получават възнаграждения от видеоклиповете им в YouTube". Това каза Гудрун Швепе, ръководител Стратегическо развитие, Лицензиране на музика, YouTube ЕМЕА. "Това е също една голяма победа за представителите наYouTube общността, за които слушането на музика и откриването на нови артисти в YouTube е важна част от онлайн преживяването", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай