Митрополит с важни новини за здравето на патриарха

Лекарите се грижат за неговото възстановяване

Митрополит с важни новини за здравето на патриарха | StandartNews.com

Източник: БНТ

Патриарх Неофит продължава да се лекува във ВМА и неговото здраве е стабилно, съобщи пред БНТ митрополит Антоний, който тази година замести Негово светейшество на празничните богослужения на Бъдни вечер и Рождество и ще води службата и на Нова година.

"Лекарите се грижат за неговото възстановяване. Достъпът до него е ограничен, понеже в момента има различни вируси. Всички се молим за неговото здраве и в празниците на Рождество Христово и на отминаващата си година Бог да ни наспори еда много по-мирна, здрава и успешна година", каза Антоний.

Църквата винаги е била стълб и крепило на обществото, защото нейната основа е самият Христос и истините, които проповядва, са вечни и непреходни, разкри още Западно- и средноевропейският митрополит.

"Църквата е онази духовна лечебница, където всички намират отговори на въпросите си, но намират изцеление на своите душевни и телесни недъзи", посочи той.

На празничния Стефановден митрополит Антоний припомни историята на свети Стефан и го посочи като пример за безкрайна любов и смирение.

"Независимо от това, че е бил хулен и е пострадал мъченически, той до последно се е молел за всички онези, които поради яростта си не са осъзнавали това, което вършат", обясни митрополитът.

Да се придържаме към онези неща, които ни носят не само временна материална полза, но и вечна духовна полза - това са Христовите добродетели, призова Антоний.

"Църквата ни е поставила всичко необходимо за всеки един християнин, който иска да се развива, живеейки благодатния живот на църквата. този живот става все по-труден", каза той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Видин
преди 4 месеца

Точно това подобие на свещенослужител ли намерихте да показвате , с изписаните веждички и леко психична усмивка.По добре го поканете на модните подиуми, там ще е по атрактивен.Резил за Църквата ни.

Откажи