Кметът на Паничерево благодари на Пеевски

Справихме се със ситуацията благодарение на народния представител от ДПС, каза Атанас Граматиков

Кметът на Паничерево благодари на Пеевски | StandartNews.com
  • Справихме се със ситуацията благодарение на народния представител от ДПС, каза Атанас Граматиков
  • Шефът на БЧК: Ще можем да нахраним много хора в нужда с дарените от него 300 000 лева

Благодарност към най-големия дарител в битката срещу коронавируса у нас – народният представител от ДПС Делян Пеевски, изрази кметът на гурковското село Паничерево Атанас Граматиков. Селото бе едно от най-засегнатите от коронавируса населени места в България. То беше сложено под карантина и остана блокирано за 14 дни.

САМО ВЪВ В. СТАНДАРТ: Шефът на БЧК: Благодаря на Делян Пеевски за огромния жест, първите 1000 пакета с храна са за бедните в София

„С тази ситуация се справихме благодарение на дарените от г-н Делян Пеевски на бързи тестове. Още веднъж му благодаря“, каза пред Нова тв кметът на Паничерево Атанас Граматиков. Личната подкрепа на  Делян Пеевски за болниците и медиците на първа линия вече надхвърли 5 милиона лева.

Масовото изследване на жителите започна още в началото на седмицата. 1000 бързи теста, дарени от депутата, се разпределят от Регионалната здравна инспекция и вече стотици жители са дали проби.

ВИЖ ОЩЕ: БЧК: Ще храним много хора с дарението от Пеевски

Сега ситуацията в Паничерево вече е овладяна. „Всичко необходимо за тях го доставяме, засега всичко е спокойно“, посочи и кметът на Гурково Мариян Цонев.

ВИЖ ОЩЕ: Даренията на Пеевски минаха 5 млн.

Специални благодарности да огромния жест – 300 000 лева дарение, изрази към депутата Делян Пеевски и председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. Щедрото дарение е специално за хора, изпаднали в нужда по време на извънредното положение. „Онзи ден г-н Пеевски направи голямо дарение, сериозно дарение, с което ще можем да нахраним много хора в нужда. Една част парите са именно за най-социално слабите. Знаете ли, хората са регистрирани в социалните структури на общините, но има много хора, които не са, които са под прага. Те са в една изключително тежка социална ситуация. И на тези хора сега ние правим анализ и ще помогнем заедно. Така че благодаря на всички за това, което правим, на г-н Пеевски и на всички хора, които помагат“, заяви Григоров пред Нова тв. Компанията “Интръст” ЕАД на Делян Пеевски дари 300 000 лева на Българския червен кръст за нуждаещи се. По волята на дарителя средствата ще бъдат използвани за подпомагане на социално слаби граждани и на хора, изпаднали  в крайна нужда.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски ще подкрепи семейството на д-р Иванова

Междувременно стана ясно, че народният представител ще направи лично дарение на семейството на починалата д-р Илиана Иванова от Сливен в размер на 10 000 лв. Средствата ще бъдат преведени по посочена от близките на медика сметка, съобщи sliveninfo.bg. „От името на ръководството на ДПС, лично от името на Делян Пеевски и от мое име изказвам съболезнования на близките и колегите на д-р Илияна Иванова. Загубата е голяма, отиде си достоен човек, професионалист, майка и съпруга. Трагичен момент, свеждам глава. Поклон пред всеотдайността й!”, заяви зам.-председателят на ДПС Янко Янков след смъртта на д-р Иванова, загубила живота си след заразяване с коронавирус. Той сподели, че водена от професионалния си и човешки дълг, д-р Иванова докрай се е борила за живота на пациентите си от Инфекциозното отделение на сливенската болница. Според зам.-председателя на ДПС жестът на Делян Пеевски е изключително хуманен във време, когато трябва да сме заедно и да си помагаме, за да преодолеем трудностите. „Вярвам, че това се оценява по достойнство от сливенските граждани. Лично за мен е чест да работя заедно с г-н Пеевски и да споделям отговорността към всички граждани на страната и толерантността като водещи ценности за ДПС“, допълни Янков.

ВИЖ ОЩЕ: Халил Летифов: Даренията на Пеевски нямат аналог

Това, което Делян Пеевски направи за лекарите, за болниците, няма аналог, коментира пред Канал 3 народният представител от ДПС Халил Летифов. И подчерта: "Делян Пеевски се очерта като най-големият дарител. Виждаме всичко това, което направи за лекарите, за болниците, за тези, които са на първа линия”. По думите му пандемията е повод да покаже колко сме солидарни и загрижени в обществото и как се отнасяме към проблемите. Летифов изтъкна, че ДПС дарява парични средства, както го правят и депутатите по отделно. "Коронавирусът показва изключителната неподготвеност на България и света за този непознат вирус", констатира народният представител.  Летифов заяви, че ДПС са подкрепяли Щаба от гледна точка на запазването на здравето и живота на хората. "Мерките изиграха своята роля. Трябва да възстановим нормалния ритъм на живот. Трябва да се увеличи тестуването", категоричен бе народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай