Халил Летифов: Даренията на Пеевски нямат аналог

Мерките изиграха своята роля, трябва да възстановим нормалния ритъм на живот

Халил Летифов: Даренията на Пеевски нямат аналог | StandartNews.com

"Делян Пеевски се очерта като най-големият дарител. Виждаме всичко това, което направи за лекарите, за болниците, за тези, които са на първа линия - няма аналог". Този коментар направи депутатът от ДПС Халил Летифов пред Канал 3. 

По думите му пандемията е повод да покаже колко сме солидарни и загрижени в обществото и как се отнасяме към проблемите. Летифов изтъкна, че ДПС дарява парични средства, както го правят и депутатите по отделно.

"Коронавирусът показва изключителната неподготвеност на България и света за този непознат вирус", констатира народният представител. 

Относно мерките в страната срещу разпространението на COVID-19 Летифов изтъкна, че ДПС са подкрепяли Щаба от гледна точка на запазването на здравето и живота на хората. "Мерките изиграха своята роля. Трябва да възстановим нормалния ритъм на живот. Трябва да се увеличи тестуването", смята депутатът.

Като председател на транспортната комисия в НС той коментира и катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Летифов е категоричен, че ако законът е бил спазен, е могло да се предотварти случилото се. "Ако беше спазен закона да няма превишена скорост, да не се употребяват наркотици, изходът нямаше да бъде такъв. Законът има нулева нолерантност към наркотиците. Неспазването му виждаме до какво води", каза депутатът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай