Денков поздрави гвардейците, издигнаха националното знаме

Започнаха тържествата за 3 март в страната

Денков поздрави гвардейците, издигнаха националното знаме | StandartNews.com

Церемонията по издигане на Националното знаме на Република България се проведе пред паметника на Незнайния воин в столицата. В нея участват представителни формирования на Националната гвардейска част и Гвардейският представителен духов оркестър.

По време на церемонията, при изпълнение на химна, бе произведен салют от двадесет артилерийски залпа. Премиерът Николай Денков поздрави гвардейците.

По повод Националния празник в 12:00 ч. ще бъде извършена тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред сградата на Администрацията на президента.

От 18:30 ч. на площад „Народно събрание“ ще се състои тържествена проверка (заря). В нея ще участват Гвардейският представителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, както и военнослужещи от Съвместното командване на силите. Командващ на тържествената проверка ще бъде бригаден генерал Димитър Хлебаров – командир на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана. Реч ще произнесе президентът Румен Радев, а на зарята ще присъстват и председателят на Народното събрание, премиерът и депутати.

В строя ще бъдат знамената-светини, символ на най-възвишените традиции и добродетели на българското воинство, напомнящи за героичния подвиг на Българската армия: Самарско знаме, Знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, Знаме на 13-ти пехотен Рилски полк, Знаме на 25-ти пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-ти пехотен Шейновски полк, Знаме на Горнооряховските въстаници, Знаме на 24-ти пехотен Черноморски полк, съобщиха от Министерството на отбраната.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Путин
преди 1 месец

Издигнете. Руското. Знаме. За. Да. Знаят. Децата. Кои. Ни. Е. Освободил

Откажи
Путин
преди 1 месец

За. Съжаление. Днес. Политик. От. Ранга. На. Другаря. Тодор. Живков. Няма. Няма. И. Да. Има. Вечна. Му. Памет. На. Бай. Тошо. Бог. Да. Го. Прости. И. Слава. На. Русия. Която. Ни. Освободи. От. Турско. Робство

Откажи