ДАНС в акция. Удариха контрабандния канал на "Кокорчовците“

Ударът на родното ФБР стигна до върховете на агенция "Митници"

ДАНС в акция. Удариха контрабандния канал на "Кокорчовците“ | StandartNews.com

ДАНС удари контрабандния канал на „Кокорчовците“ през Хасково, който функционира от години и обслужва хора от върховете на „Промяната“, предава Breaking.bg.

Ударът на родното ФБР стигна до върховете на агенция "Митници", пряко подчинена на финансовия министър в оставка Асен Василев, като домовете и офисите на назначената от него шефка Петя Банкова и заместника й Людмил Маринов бяха обискирани от ДАНС и новата антикорупционна комисия. Банкова бе закарана на разпит там и по неофициална информация е задържана.

Къде е Паскал? Най-горещата версия

Операцията на родното ФБР е по неотложност и е започнала рано сутринта в известен столичен хотел, където са задържани Марин-Димитров-Иарата- и синът му, колата им обискирана от агенти на ДАНС.

Според различни публикации в медиите арестуваният Димитров е на контрабандиста Николай Николов-Паскал. Димитров носи прозвището Иарата, защото е бил шеф на местния клон на ИАРА-Хасково.

Адвокатката на шефката на митниците със скандално изказване

През септември 2022 година по време на поредните извънредни парламентарни избори синът на Иарата бе засечен на предизборна среща в центъра на Хасково в компанията на кандидат-депутатите Бойко Рашков, бившият министър на културата в кабинета на Кирил Петков Атанас Атанасов-„Аз съм Наско“ и ексшефът на Националната полиция Венцислав Кирчев, назначен на високия пост от Рашков.

Кирчев прави шеметна кариера от шеф на РПУ-Черноочене, през директор на ОДМВР-Хасково до началник на ГНДП. Той и заместника му Дулев се орезилиха с незаконния арест на Бойко Борисов. След свалянето на правителството на Петков Кирчев напусна спешно полицията и стана кандидат за депутат от ПП, но не бе избран.

Според публикации в медиите Хаджиев е свързан с контрабанда на цигари, в която водеща фигура е въпросният Паскал, както и с хора на Божков. Твърди се, че опъвал чадър над трафика на мигранти.

Публикации го свързват като съсобственик на хасковското заведение „Плаза“ с Иван Каракачана и Димо Златаря и че наскоро са закупили имот за над 2 милиона лева в центъра на Хасково. Твърди се, че по тази тема има сигнали и доклади във „Вътрешна сигурност“ и ДАНС, в които всичко е изтъкнато, но се прикрива.

По време на задържането на Иарата в София агенти на ДАНС са атакували жилищата на бивши и настоящи митничари в Свиленград.

Разследването е за контрабандния канал на „Кокорчовците“ за нелегален внос на цигари и алкохол от Турция и Гърция през България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай