Адвокатката на шефката на митниците със скандално изказване

Какво опитва да разкрие тя

Адвокатката на шефката на митниците със скандално изказване | StandartNews.com

„Петя Банкова е с много високи морални качества. Винаги е била много чувствителна на тема корупция. Тя разби канали, които са събирали подкупи по всякакви митнически и полицейски пунктове. Банкова имаше данни, че с парите от наркотиците, които бяха задържани на частно пристанище в Бургас в пратка с банани, са щели да се използват за купуване на избори. Някой се погрижи тя да не си свърши работата“.

„Извършените претърсвания вчера не са съвместно с Прокуратурата на Република България. Всичко това, което се случи е докладвано, едва след като приключи. Тепърва прокуратурата ще прецени какво ще се случи по това досъдебно производство и какви данни има. С нея четем по медиите какво се случва, за да разберем“, обясни адвокатът на Банкова Аделина Натина. 

„Когато Банкова е била служител в ДАНС е била принуждавана да извършва дейност, които според нея излизат от закона и морала. Затова е подала молба за напускане. Казвала е, че в поръчки за мачкане на хора няма да участва“, подчерта Аделина Натина.

„В момента госпожа Банкова не е задържана официално. Изчакваме да се вземе решение какво да се случи. Има процесуални начини едно лица да се намира в едно помещение без да е задържано. Тя се намира в КПКОНПИ на пл. „Света Неделя“ 1. Там няма арест и тя не е задържана“, коментира тя. 

"Според НПК когато се извършва обиск, се обявява какво се търси. В офиса търсеха пари, а в дома ѝ служебни документи. Не откриха нищо. Иззеха се лични бележки, които не са свързани с работата ѝ, а са от следването ѝ по психология. Беше иззет договора за потребителски кредит на съпруга ѝ. От офиса взеха служебни документи, в които Петя Банкова е описала в лични бележки как да разбие действащи канали. Тя има хванати рекорден брой канали за наркотици и корупционни дейности“, допълни адвокатът на Петя Банкова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай