Къде е Паскал? Най-горещата версия

Офейкал в Истанбул с ескорт от G класа

Къде е Паскал? Най-горещата версия | StandartNews.com

Царят на контрабандните канали, минаващи през България, Николай Николов – Паскал, заради когото вчера бяха задържани шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова, заместникът й Людмил Маринов, както  и бившия митничар Стефан Марашев, е офейкал от страната само ден преди акцията на ДАНС и КПКОНПИ, пише Lupa.bg, цитирайки  полицейски източници.

63-годишният Паскал е напуснал България през ГКПП „Капитан Андреево“ заедно със семейството си с микробус „Мерцедес“ и ескортиран от блиндиран джип „Мерцедес“ G класа, очевидно предупреден от своя къртица в службите за сигурност, че се подготвя задържането му.

Твърди се, че Николов е отпрашил към Истанбул, където притежава луксозна къща в престижния квартал Бешикташ.

По информация на сайта, оперативната разработка на МВР гласи, че в контрабандните схеми на Паскал дейно участие е имал и неговия снн Николай, за когото също трябвало да бъде издадена заповед за задържането му.

По-късно обаче стана ясно, че Николай Николов-Паскал е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. И е задържан. 

Николай Николов – Паскал стои на върха на контрабандна мрежа за износ на цигари и горива към Румъния и към Гърция, той контролира и трафика на контрабандни стоки, влизащи в България през Турция. Паскал е бивш митничар и съдружник на застреляния през 2006 г. Иван Тодоров – Доктора. След убийството на Иван Тодоров - Доктора през февруари 2006 г. неговия съдружник Паскал поема контрабандните канали през България.

Според оперативна информация Паскал е бил съдружник в сянка и на застреляния през 1998 г.  бос на "Клуб 777" Петър Петров-Патерицата. Двамата въртели най-големия контрабанден канал за незаконни цигари от Турция. Контрабандата влизала у нас от Гърция през "Капитан Петко Войвода".

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай