Убиецът на банкерката искал да се самозапали

Убиецът на банкерката искал да се самозапали | StandartNews.com

Бургас. Убиецът на банкерката от Бургас Любомир Симеонов искал да сложи край на собствения си живот, преди да вземе решението да екзекутира жената. Той дълго обмислял как да се самоубие, дори направил опити, но не успял.

Това е разказал самият Симеонов по време на разследването. За плановете си споделил и със служебната си адвокатка Ваня Радиева.

"Искал е да се самозапали, но не намерил смелост да драсне клечката. Каза ми: не можах да намеря в себе си сили да сложа край на собствения си живот", каза защитничката.

Той споделил още, че когато застрелял банкерката Павлинка Йовчева, започнал да ридае като малко дете. Плакал заради това, което е направил.

Според неговите твърдения той не се е целил в сърцето й. Дръпнал спусъка, когато тя била срещу него в профил. В последната секунда обаче жената се обърнала внезапно с гърди към стрелеца.

"Пред мен извън разпитите той каза, че дълбоко в себе си не е искал да убива човек, но искал нещо да направи, нещо да се случи, така че обществото да му обърне внимание. В тази връзка е обмислял дълго и да сложи край на собствения си живот, но, както вече казах, не е намерил сили за това", разказа адвокатката Ваня Радиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай