Румънецът, прострелял маникюристката, се задушил от газове

Оказа се стар познайник на полицията

Румънецът, прострелял маникюристката, се задушил от газове | StandartNews.com

Полицията и прокуратурата в Русе дадоха съвместна пресконференция, на която разказаха подробности за кървавото престъпление вчера в Русе, при което бе простреляна маникюристка на бул. "Плиска".

"На място са пристигнали близки на пострадала, студиото било заключено, видели са я паднала на земята, счупили са прозорец и са влезли да й помогнат, пише русенският Бряг.

На Спешна помощ тя е съобила имената на мъжа, както и че е упражнил насилие спрямо нея. Освен с прострелната рана, жената е намерена с наранявания в областта на лицето.

Намерена е простреляна с огнестрелно оръжие и значителна кръвозагуба, след като са й махнали белезниците, е откарана в болницата, където й е извършена операция.

В рамките на няколко часа извършителят на деянието е установен, намерен в автомобил, починал в резултат на задушаване от газове", обясни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Колата е намерена в същия квартал, в посока изхода на града.

Румънецът не е имал разрешение за притежаване на оръжие в България, но в колата е намерен пистолет "Макаров".

Назначени са няколко експертизи.

Няма никакви доказателства до момента, за участие на трето лице, освен румънският гражданин, който е живеел на съпружески начала с пострадалата.

Разследва се ревностен мотив за престъплението.

Към момента жената е в интензивно отделение, лекарите се борят за живота й. Двете деца са на 11 и 10 години.

Тя е известна маникюритска в града, козметичното студио има много клиенти.

Оказва се, че румънецът е била съден за трафик на хора. Тепърва ще се установява защо той е бил в България, след като е бил предаден на властите в Румъния на база Европейска заповед за арест, поясни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай