Разследват сина на Стоян Александров за още престъпления

Ден преди убийството на Кирил Русев, друга длъжница е подала жалба срещу Петър Александров

Разследват сина на Стоян Александров за още престъпления | StandartNews.com

Властите проверяват дейността на всички фирми, които се управляват от Петър Александров, който е задържан за убийството на Кирил Русев. Възможно е срещу сина на бившия финансов министър Стоян Александров да започне още едно разследване, което да е за лихварство, съобщава БНТ.

Ден преди убийството на Кирил Русев, друга длъжница е подала жалба срещу Петър Александров и частен съдебен изпълнител във връзка отнемане на имот - отново заради дълг към покойния Стоян Александров. Полицията е започнала проверка по въпросната жалба, в която се твърди, че има неправомерни действия във връзка с изключително големите лихви, които е трябвало да се изплащат по дълга, както и заради опит отнетият имот да бъде продаден на изключително занижена цена.

Жалбата е подадена от друга длъжница на Александров, съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев.

"Друг жалбоподател, г-жа Теменуга Стойчева, ден преди убийството е подала жалба във връзка с неправомерни действия на частен съдебен изпълнител или по-скоро - евентуални длъжностни престъпления от същия. Документни престъпления във връзка с обезпечаване на неин имот спрямо задължения, които тя е имала към бащата на Александров. Проверяваме абсолютно всички обстоятелства, свързани с дейността на Петър Александров, дружествата, които той е управлявал, както и погребални агенции, които осъществяват такива дейности, свързани с дейността на г-н Кинов, който беше другият задържан за убийството", обясни Коцев.

Главният секретар на МВР заяви, че ако се установят данни за извършени престъпления от служителите на "Гранична полиция", пропуснали Александър Кинов да мине границата с документите на Кирил Русев, ще бъдат изпратени на прокуратурата. "Всичко това е предмет на изясняване как са допуснали да премине лице с лична карта на друг български гражданин", посочи Живко Коцев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай