Психиатър с уникални разкрития за психопата взел заложници

Въоръжен мъж държа няколко часа като затворници две жени в село Вълково край Сандански

Психиатър с уникални разкрития за психопата взел заложници | StandartNews.com

Въоръжен мъж държа няколко часа като затворници две жени в село Вълково край Сандански. Имаше стрелба и един ранен.

Според една от версиите мотивът е бил ревност. Мъжът идва от Лом в дома на бившата си приятелка и нейните родители. Прострелва баща ѝ, който по-късно е откаран в болница, а двете жени са взети за заложници.

„Мъжът сам подава сигнала на тел. 112 и е повикал органите на реда. Благодарение на служителите на ОДМВР-Благоевград, от Института по психология на МВР и служителите на отряда за борба с тероризма след преговори, продължили 4 часа и 30 минути, инцидентът завърши без други пострадали, а двете жени са изведени“, обясни пред бТВ Даниел Димитров, директор на ОДМВР-Благоевград.

„Такъв вид ситуации са високорискови. Те са опасни за похитените, но и за служителите, които работят на терен. Извършителят е 41-годишен мъж от град Лом. С него предстоят да се извършат действия по разследването, образувано е досъдебно производство за опит за убийство. Похитителят е разполагал с две оръжия – пистолет и револвер“, уточни Димитров и добави, че нападателят сам се е предал.

„Агресията е част от характера на извършителя“, каза също пред бТВ психиатърът Веселин Герев.

„Това е пореден случай на психопат, който тръгва да раздава правосъдие. Човекът е с криминални прояви. Вербалната и физическата агресия при този човек са част от неговия характер“, коментира специалистът.

По думите му целта на предварителните заплахи е била да вразуми жертвите на престъплението и те да станат по-сговорчиви и да се подчинят на желанията му.

„Новият момент е, че той стриймва деянието във Фейсбук. Около 1500 човека са го гледали на живо това, което значи, че хората търсят такъв тип зрелище и драми“, коментира Герев.

„Големият проблем е, че той вероятно ще получи много одобрение онлайн, което показва, че голяма част от хората имат такъв тип нагласи – агресивни, и вероятно преживяват ревностни емоционални проблеми“, каза още психиатърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай