Примката се затяга. Горещи новини за убийството на Алексей Петров

на този етап версиите остават две

Примката се затяга. Горещи новини за убийството на Алексей Петров | StandartNews.com

Живко Коцев разкри за убийството на  Алексей Петров. "Към този момент няма нови данни за убийството на Алексей Петров. Към днешна дата няма авторство за убийството. Разследването не разполага с извършител, нито с поръчител, но се работи в тази посока за събиране на доказателства, така че да установим авторът на това убийство". Това каза в Кюстендил главният секретар на МВР Живко Коцев.

Той допълни, че на този етап версиите остават две - свързани с личния живот и бизнеса на Алексей Петров, и сред тях няма доминираща, а се работи по метода на изключването.

"И двете версии кумулират огромен обем причини и условия, които биха могли да допринесат за неговото убийство, а по всяка една версия се изясняват всички факти и обстоятелства", допълни гл. комисар Коцев.

Той потвърди, че обиските в дома на Васил Божков, както и разпитът на Елена Динева днес, са били по повод разследването на убийството на Алексей Петров.

"Независимо от статуса на конкретното лице, представляващо интерес за разследването, то ще бъде подложено на разпит, събеседване", коментира Коцев.

По повод информацията, че е образувано досъдебно производство срещу бившия служебен вътрешен министър Иван Демерджиев, гл. комисар Коцев каза, че е образувана прокурорска преписка, възложена по реда на Закона за съдебната власт на АДФИ, която ще извърши проверка с оглед събиране на данни за престъпление от длъжностно лице.

"Като представител на професионалното ръководство на МВР, не съм абдикирал от задълженията си и МВР ще направи всичко възможно, с целия си ресурс, гражданите да са спокойни и сигурни", коментира главният секретар думите на Иван Демерджиев, че политическото ръководство на МВР абдикира от задължения.

Разследването на убийството на мъж в столицата в петък е още в начална фаза, каза още Коцев.

"За съжаление, още един млад човек е с отнет живот в резултат на неуредени отношения между съпруг и съпруга и влошени взаимоотношения заради родителски права", каза още той.

Днес трябва да се извърши аутопсията, която да даде точната причина за смъртта. На този етап има събрани доказателства за две лица, които са задържани и обвинени за умишлено убийство, други задържани към момента няма.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ъъъ
преди 3 месеца

Давай си оставката като няма нови данни за убийството на Алексей Петров, авторство за убийството, Разследването не разполага с извършител, нито с поръчител…. То това само да го изречеш трябва да те е срам, камо ли спокойно да си приказваш, че за няколко месеца не си свършил нищо.

Откажи