Полицейски началник даде подробности за жестокото убийство в София

Като предполагаем физически извършител на убийството се разследва погребалният агент

Полицейски началник даде подробности за жестокото убийство в София | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Неуредени финансови отношения - това е основният мотив за убийството на мъж в София, по който работят разследващите. По първоначална информация жертвата дължала 400 000 евро на бивш финансов министър, който е баща на един от задържаните. Задължението датирало отпреди 7-8 години. Данните изнесе пред Нова телевизия директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов.

Сигнал за изчезването на убития мъж е подаден от неговата майка на 5 януари около 16:00 ч. "Такива сигнали се подават ежедневно, тук е била много важна професионалната работа на колегата, който е приел сигнала. Оперативните действия са започнали веднага, с цел разкриване на тежкото криминално деяние. Установено е странно преминаване на държавната граница на потърпевшия с един от заподозрените извършители", посочи Николов.

„Толкова бързо действаха в този момент нашите колеги, че задържаните направиха доста пропуски в укриването на важни веществени доказателства. В превозното средство на двамата задържани са открити личните документи на убития мъж”, коментира още Николов.

Той каза, че като предполагаем физически извършител на убийството се разследва погребалният агент, а срещу другия задържан - Петър Александров, има жалби за лихварска дейност.

„В деня на убийството, към 11:30 ч., наш служител от „Икономическа полиция" е провел среща с Александров в кантора на частен съдебен изпълнител. Служителят е извършил проверка във връзка със сигнал, при който дама заявила, че имотът ѝ следва да бъде описан и прехвърлен на г-н Александров, в резултат на неизпълнение на задължение към същия", разказа Николов. И уточни, че от там започва проследяването на заподозрения.

Директорът на СДВР коментира и протеста на футболни фенове. Той каза, че са установени четирима служители на МВР, които са дисциплинарно уволнени заради използване на прекомерна сила и оронване на престижа на ведомството. Други 9 души са наказани с порицание за срок от 1 година. Между тях има и полицейски ръководители, част от които най-вероятно няма да продължат да работят в структурите на МВР, каза главен комисар Николов.

Със заповед на главния секретар на МВР започват ежеседмични обучения на служители на министерството, като ще се изследват и пропуски в дейността. Боди камерите ще станат задължителни за всички полицаи, които работят на улицата, каза Николов в коментар на случая от Стара Загора, където при гонка с полицията почина Пламен Пенев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай