Събота,

Общинар в Първомай се възползва от хорската мъка

От: Редактори, кадър Нова ТВ -
317
Общинар в Първомай се възползва от хорската мъка
A
A
A

Висш общинар в Първомай печели от мъката на хората като използва собствената си погребална агенция. За неговия бизнес работят не само служителите в общината, но и тези в общинската болница, става ясно от репортаж на разследващия журналист Васил Иванов за предаването "Неделята на NOVA" разкрива как точно действа схемата.

Преди 10 години председателят на общинския съвет от няколко мандата Дечко Петков открива своя погребална агенция. Почти веднага след това, местният парламент закрива общинската агенция в града. Цените в агенцията на Петков са двойно по-високи. Собственичката на друга агенция – Иванка Хаджиева, разказа, че председателят на Общинския съвет е заставил общинската администрация да работи само с неговата фирма.

„Ползва властта си, за да работи агенцията му. Хората се пренасочват от служителка на общинска администрация към агенция "Хадес", която е собственост на председателя на Общинския съвет. В общинската болница също е издадено разпореждане да се работи само с „Хадес”. Раздали са визитки и санитарките ги дават на хората”, твърди Хаджиева.

Със скрита камера екипът на NOVA провери как действа схемата - първо в общината, със служителката, при която опечалените отиват за смъртен акт, а след това и в общинската болница.

Подставено лице беше препратено към „Хадес” от служителката Димитрия Атанасова, която обясни, че общината работи с въпросната агенция. Впоследствие, пред камера, Атанасова отрече да е казвала такова нещо.

Отново със скрита камера екипът ни засне как в общинската болница се раздават визитки на агенцията на Петков. Санитарката Атанаска Канева заяви, че от цялото отделение, в което тя работи, се раздавали картички за контакт с „Хадес”.

Директорът на МБАЛ-Първомай Румяна Бойлова призна пред камера, че е „съмнително”, че всички работят само с фирмата на председателя на Общинския съвет. И пое ангажимент визитките да не бъдат раздавани повече в лечебното заведение.

Собственикът на единствената погребална агенция в града, с която общинските структури работят, не смята, че има конфликт на интереси. Дечко Петков твърди, че не той е „викал” клиенти за „Хадес”. Признава, че е собственик на агенцията, но подчертава, че тя си има управител, който отговаря за дейността й.

Междувременно собственичката на другата фирма продължава да търси справедливост, за да може и тя да работи.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com