Кървавата свада в Пловдив заради паркомясто

Военнослужащият е задържан, двама ранени в болница

Кървавата свада в Пловдив заради паркомясто | StandartNews.com

Луксозен автомобил се оказа ябълката на раздора при престрелката в Пловдив край моста на "Герджика" в събота вечер,  а военнослужещият, който е карал возилото, остава неизвестен. Знае се само, че е 32-годишен.

Стара вражда и спор за паркиране са мотивите за стрелбата, пише TrafficNews.

Поводът за кървавата свада е неправилно паркиран автомобил, потвърди зам.-директорът на пловдивската полиция Димитър Събчев.  

Куршумът излязъл от тялото на първоначално простреляния  мъж и ранил случаен минувач.

По данни на МВР 32-годишният военен спрял колата си пред гаража на друг 32-годишен мъж на улицата, за да отиде и да си вземе храна от близък ресторант. 

Собственикът на гаража видял неправомерно паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията като помолил за съдействие органите на реда.

Две минути след първия сигнал, анонимен гражданин подава втори сигнал, че на същия адрес има простреляно лице. Служители на Трето РУ минута, две по-късно пристигат на място и установяват, че военният е прострелял две лица, които са били откарани с линейка в УМБАЛ "Св. Георги", обясни Събчев. 

Според предварителни данни - и военният, който е стрелял, и жертвата му - собственикът на гаража, не са имали отношения преди инцидента. Но по информация  на живущи в района, двамата са се познавали и са имали отколешен спор.  

Пострадалите са в стабилно състояние и извън опасност за живота. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
КОСТАДИНКА ШИЩМАНЯН
преди 6 месеца

НИЕ ИМАМЕ СЪЩИЯ КАЗУС ПРЕД ГАРАЖА НИ КОЙТО ПРИТЕЖАВАМЕ СПИРА ГОСПОДИН И ЗАТРУДНЯВА ПАРКИРАНЕТО , НО ГОСПОДАТА ОТ 4 ТО РПУ ИЗВИКАНИ ОТ НАС НИ ОТГОВАРЯТ ЧЕ НИЕ ТРЯБВА ПО МЕЖДУ СИ ДА СЕ РАЗБИРАМЕ НЕМОГАТ ДА ГО ГЛОБЯТ ,НЕ Е НЕПОСРЕДСТЕВЕННО НА УЛИЦАТАТА. ДОРИ ПРЕДЛАГАТ ДА НИ НАПЪТСТВАТ ДА МОЖЕМ ДА СИ ВКАРАРАМЕ АВТОМОБИЛА В ГАРАЖА. ТОГАВА ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО ПАРКИРАМЕ АВТОМОБИЛА В ГАРАЖА СИ ЩЕ ВИ СИ ОБАЖДАМЕ ЛИ ? ТОВА Е ГАРАЖ НА УЛ. ТОДОР ВЛАЙКОВ

Откажи