Гледат мярката за неотклонение на групата на Йосифов

Гледат мярката за неотклонение на групата на Йосифов | StandartNews.com

София. Днес ще се гледа мярката за неотклонение на групата на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския от 13 часа от специализирания наказателен съд, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Организираната престъпна група е била създадена с цел убийства и отвличания за откуп. В групата са участвали и двама души, които през годините са били убити, а един е безследно изчезнал. Петимата обвинени са задържани на 6 ноември при специализирана операция на ГД „Национална полиция" и СОБТ под ръководството на Апелативна специализирана прокуратура и Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, ръководител на групата, Ивайло Симеонов - Богьовеца, Вергил Кирилов Славов и Александър Благоев Йорданов участници в групата, както и на Марян Атанасов, също участник в групата, който има българско и сръбско гражданство. В групата са участвали още Ради Калинов (участник до 19 юни 2009 г., когато е изчезнал безследно и е обявен за общодържавно издирване); Асен Петров-Шаки (убит на 1 септември 2004г.) и Борис Арсов-Борчо(убит на 29 ноември 2003 г.).

В групата са участвали още Ради Калинов (участник до 19.06.2009г., когато е изчезнал безследно и е обявен за общодържавно издирване); Асен Петров-Шаки (убит на 01.09.2004г.) и Борис Арсов-Борчо(убит на 29.11.2003г.).

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2003 г. до задържането на част от участниците по друго дело на 1 юни 2010 г. Това е времето на така нареченото преразпределение на наркопазара, което приключи и с други знакови убийства, като това на Филип Найденов- Фатик.

Двама от членовете на престъпната структура са обвинени за организиране и участие в опит за убийство на знакова фигура, разследва се и тяхната съпричастност към редица други убийства, опити за убийства и отвличания с цел получаване на откуп. При задържането на Марян Атанасов е намерено огнестрелно оръжие със заглушител, което се проверява за използване при неразкрити до момента убийства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай