Акцията на МВР продължава! Какво се знае за убийството на Нотариуса

По първоначални данни на разследващите става дума за изстрели с огнестрелно оръжие

Акцията на МВР продължава! Какво се знае за убийството на Нотариуса | StandartNews.com

Източник: Антикорупционен фонд

Снощи около 19.30 часа в София бе убит Мартин Божанов - Нотариуса. Божанов бе застрелян в столичния квартал Горна Баня, в затворен комплекс на територията на бившите дипломатически тенис кортове.

"Този човек, аз доколкото знам, е бил в годините интересен покрай делото "Крашевски", Нотариуса. В момента служебно ми е известно, че в Софийска градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати", съобщи градският прокурор на София Илияна Кирилова и поясни: "По делото се работи, разпитват се свидетели, установяват се и други неща."

"Това, което мога да кажа, е, че ще видя на какъв етап е делото, но знам, че се работи усилено, включително и за имотни измами. Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени заплахи към тях", каза още Илияна Кирилова.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че ще бъде започнато досъдебно производство за убийство.

Главният секретар на МВР комисар Живко Коцев съобщи, че се "установяват свидетели и очевидци". Той призова гражданите, които разполагат с някаква информация, да съдействат на разследващите. "Всички сили са вдигнати на крак. Работим, за да установим извършителя на убийството. Малко преди 20 часа е получен сигналът. Веднага, след като е приет сигнала, са реагирали колегите", каза Коцев.

По първоначални данни на разследващите става дума за изстрели с огнестрелно оръжие, попаднали в тялото и вероятно в главата на жертвата. Цяла нощ екипи са работили на място.

Снощи трябваше да се проведе учение на МВР в столицата, което в последния момент беше отменено. Не е ясно дали има връзка с убийството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
slim
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи