Природна помощ за сърцето

Преди да използвате билките е препоръчително да се консултирате с лекар

Природна помощ за сърцето | StandartNews.com

Все повече хора страдат от сърдечно-съдови заболявания в днешно време. Работата на сърцето се влияе от ритъма на живот, храненето, наследствеността и много други фактори. Понякога е достатъчно да започнете да водите здравословен начин на живот и състоянието на кръвоносните съдове се подобрява, а сърцето започва да работи като часовник. Но най-често това не е достатъчно, пише actualno.com.

Разбира се, лекарят трябва да решава проблеми със сърдечно-съдовата система, така че ако възникнат тревожни симптоми, трябва да се свържете с професионалист. Как можете да подпомогнете работата на сърцето с природни средства и какви билки допринасят за правилното функциониране на кръвоносните съдове? Как се проявяват проблемите със сърцето и кръвоносните съдове?

Хората често не забелязват първите симптоми, които показват проблеми със сърдечно-съдовата система. Ето симптоми, на които трябва да обърнете внимание веднага щом се появят:

· нарушения на сърдечния ритъм (сърдечният ритъм е прекалено бърз или със замръзване е причина незабавно да се консултирате с лекар);

· усещане за липса на въздух;

·повишена телесна температура, която е придружена от световъртеж;

·силна слабост в крайниците;

·обща слабост;

·колебания в нивата на кръвното налягане.

Какви билки са полезни за сърцето и кръвоносните съдове?

При специфични проблеми трябва да се използват различни билки. Няма универсално растение, което да реши всички проблеми. Ето защо е по-добре да знаете кои лечебни билки трябва да използвате в дадена ситуация.

Ако сърцето не може да се справи с натоварването и изпомпва по-малко кръв, отколкото тялото се нуждае, човек може да изпита задух, кашлица и обезцветяване на кожата. Сърдечната недостатъчност изисква медикаментозна корекция. Насочено е към подобряване на биохимичните процеси в сърдечния мускул, а при оток - към намаляването им. Въпреки това, има някои билки, които, когато се използват в хомеопатичните лекарства, могат да имат положителен ефект върху процеса на коригиране на сърдечната недостатъчност.

Пролетен горицвет (Адонис) е един от най-популярните компоненти на хомеопатичните лекарства за сърцето, тъй като има седативен ефект, има антиаритмични свойства и е в състояние да увеличи ударния обем.

Появата на кръвни съсиреци е друг сърдечно-съдов проблем, за който човек трябва да внимава. Кръвните съсиреци, които могат да се образуват в съдовете, значително възпрепятстват или дори спират кръвообращението. Това явление причинява инсулти, инфаркти на миокарда и дори некроза на човешка тъкан.

За да предотвратите образуването на кръвни съсиреци, можете да използвате билки, които имат антикоагулантен ефект, тоест разтварят кръвни съсиреци. Те включват арника. Благодарение на включеното в състава му активно вещество арницин, арниката е способна да разрежда кръвта и да разширява коронарните съдове.

Ментата може да разшири кръвоносните съдове и да има спазмолитичен ефект. Смята се също, че използването й може да регулира нивата на холестерола, така че се препоръчва да се използва при приготвянето на различни ястия и напитки. Ментата се използва и при стомашни проблеми, това растение е едно от най-популярните в хомеопатията.

Хвойната често се включва в хомеопатичните лекарства за сърдечни заболявания. Всичко това благодарение на неговите диуретични и холеретични способности. Счита се за особено полезна при отоци от сърдечен произход.

Препоръчително е преди да започнете да използвате билките да се консултирате с лекар!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай