Четвъртък,

Спешните лекари: Затегнете мерките!

От: СТАНДАРТ -
324
Спешните лекари: Затегнете мерките!
A
A
A

Лекари, работещи в Спешната медицинска помощ, искат затягане на мерките срещу COVID-19, защото броят на заразените се увеличава и натискът върху болниците ще стане сериозен.

ВИЖ ОЩЕ: Ресторантьорите заплашиха Ангелов

„Вече участвахме в този филм веднъж. През ноември ситуацията беше същата. Имаше по 3 000 заразени на ден, болниците тогава започнаха да се пълнят. Ситуацията ни е позната, но в същото време сега има разхлабване на мерките. Голяма част от хората не спазват и сегашните”, каза пред Нова телевизия Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ.

ВИЖ ОЩЕ: Пред затягане на мерките сме. Какво обмислят?

Тя подчерта, че ситуацията е изключително динамична. „Ако в една болница допреди час е имало свободни легла, то само след час ситуацията е друга. Нормално е да има такива моменти, в които се обикаля с пациенти и се търсят легла. Така е в цял свят, просто леглата се пълнят много бързо”, каза Кателиева тя. И допълни: „Става трудно и да се хоспитализират пациенти, които не са с коронавирус”.

ВИЖ ОЩЕ: Кошмарът е нигерийският щам. Ето защо

„Не разбирам защо някои хора продължават да твърдят, че в ресторантите не може човек да се зарази. За съжаление, това е едно от местата, които трябва да бъдат ограничени. Мерки трябва да има и за фитнесите, и моловете. При положение, че английският щам е толкова опасен, смятам че тези мерки трябва да се вземат, независимо, че това не е добре от икономическа гледна точка”, категорична бе Кателиева.

Вчера здравният министър проф. Костадин Ангелов и Националният оперативен щаб съобщиха, че се обмисля затягане на мерките на локално ниво. Но това все още се обсъжда. Асоциацията на заведенията обаче реагира с остра декларация и намекна за протести, ако ресторантите пак бъдат затворени.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com