Напрежение в обсадения квартал Факултета

На място е зам.-директорът на СДВР Антон Златанов

Напрежение в обсадения квартал Факултета | StandartNews.com

Множество граждани на квартал „Факултета“ са излезли по улиците на квартала, чуват се викове „Оставка“. На място е зам.-директорът на СДВР Антон Златанов. В квартала пристигнаха и още екипи на полицията и Жандармерията, предаде бТВ.

В двата квартала - "Факултета" и "Кремиковци" бяха поставени КПП-та със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, след като бяха разпознати като огнища на коронавирус.

10 са потвърдените случаи на COVID-19 в тези квартали, съобщиха от РЗИ.

За последните два дни в махалите са изследвани 160 човека с бързи тестове. 20 от тях откриха  заразени, но само 10 са потвърдени с PCR метода. Много обаче са контактните лица.

Напрежение между полицаи и малка част от жителите на квартала вчера вечерта е станала повод да се заговори за протест, твърдят местните.

„Столичната община ще предостави над 3000 декларации, които ще раздадем на хората. Даже ще обособим места да може да седнат, да си ги напишат", каза Красимир Димитров, директор „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община.

Трети ден продължава и интензивната дезинфекция – особено около граничните КПП-тата, където тези дни се очаква струпване на най-много хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай