Кантарджиев каза как да познаем "Делта"

Обясни защо расте броят на заразените

Кантарджиев каза как да познаем "Делта" | StandartNews.com

Как да разпознаем „Делта” варианта на коронавируса? Отговор даде проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксинационния процес на Столична община. "Потенциалът на "Делта" варианта не трябва да се подценява. Имам доста пациенти, които се обаждат за децата си, които няколко дни са с висока температура. Това са деца до 5-и клас, където до сега не сме забелязвали масово такова нещо", сподели проф. Кантарджиев пред БНТ. И обясни симптомите: "Преобладават оплакванията на горните дихателни пътища, хремата е по-силна, не е характерна загубата на обоняние и вкус.”.

Лимоните със сода и прочее са задължителни. Който го боли гърло и започва да кашлюка задължително да си стои вкъщи. От края на октомври или ноември хората трябва пак да пият по няколко капки витамин D на ден, повъсетва още професорът.

Слава Богу, мисля, че всичко ще мине добре, защото лекарите са подготвени, каза Кантарджиев.

Три предпоставки за растящия брой на заразените посочи Тодор Кантарджиев.

"Първата е вариантът "Делта" - няколкократно по-бързо и лесно става заразяването. Симптомите са основно кашлица, кихане. Втората предпоставка е, че доста хора се събират на близки разстояния. Знаете, че ако не се спазват леките мерки, трябва да спазваме тежките мерки след това. Третото е забавената ваксинация, която се опитваме сега на общинско ниво да подобрим", каза той. 

Според него нормалният и образован човек трябва да държи задължително маска в джоба на дънките си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай