Ето какъв ужас ни чака, ако броят на заразените расте

Позволено е да се излиза, само за да се постави ваксина срещу коронавируса

Ето какъв ужас ни чака, ако броят на заразените расте | StandartNews.com

В цяла Русия е в пълен локдаун, който засега е обявен до 8 ноември. Хората над 60 години в Москва, които не са ваксинирани, нямат право да излизат през следващите четири месеца. През последните дни страната регистрира рекордни нива на смъртността. Наши сънародници в руската столица разказаха пред Нова телевизия за тежките ограничения.

„Възрастните хора нямат право да излизат. Социалните служби обаче постоянно са в движение, като ще ги обслужват и ще им пазаруват. Ще се осъществява и постоянен медицински контрол”, обясни д-р Диян Иванов.

Организация в Москва учи масово доброволци как да помагат на възрастните в този период. „Една седмица пенсионерите няма да имат право да излизат, но след това ваксинираните от тях или тези, които са преболедували и имат сертификат, могат да излизат”, добави д-р Йорданка Чанева.

Позволено е обаче да се излиза, за да се постави ваксина срещу коронавируса. „В Петербург записването за имунизация е отворено след 10 ноември. Много хора в момента искат да се ваксинират. Жалко, че трябваше да се дочакат такива по-тежки времена”, уточни д-р Иванов.

Д-р Чанева коментира и как протича работният процес в страната. „В болниците трябва да се доказва 100% ваксиниран персонал. Единствено, ако някой има противопоказания, може да изчака. Ако откажеш, нямаш право да работиш”, обясни тя, като допълни, че медицинските работници в Русия се ваксинират масово срещу COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай