Украинската посланичка у нас с прогноза за изхода от войната

Сегашното ниво на доставки на оръжие на Украйна от Запада и динамиката не са достатъчни

Украинската посланичка у нас с прогноза за изхода от войната | StandartNews.com

Източник: бТВ

Украинската страна е благодарна на Народното събрание и на правителството на България за приетите решения за военно-техническа, военна и отбранителна помощ. Всеки вид въоръжение и техника означава повече спасени хора. Това заяви в интервю за бТВ украинската посланичка у нас Олеся Илашчук.

Според нея обаче сегашното ниво на доставки на оръжие на Украйна от Запада и динамиката не са достатъчни, за да може Русия да бъде изгонена. Необходими са нови механизми и нови логистични решения.

Украйна има нужда от следната военна техника - оръжия, боеприпаси, средства за противовъздушна отбрана и самолети. Посланичката заяви, че близо 6 милиона украинци са се завърнали в Украйна, от тези които са избягали след началото на войната.

Тя обясни, че украинско-българският политически диалог се развива активно и динамично. Украйна и украинският народ оценява политическата, военната и хуманитарната помощ от България.

Ситуацията на фронта не е патова, а сложна и като всяка сложна задача изисква проактивни решения. В Украйна текат активни бойни действия - повече от 1000 км на сухопътната им граница, посочи Илашчук. Украйна работи за деокупирането на украинската територия и установяването на трайния мир в Европа. През 2022 г. Украйна освободи около 50% от окупирането територии от руските завоеватели. Украйна живееше и процъфтяваше в мир и разбирателство, докато Русия не завзе Крим през 2014 г., изтъкна посланичката.

Всеки украинец разбира, че единственият вариант за приключване на войната е победата за Украйна. В противен случай всичко означава смърт и унищожение - никой украинец не вярва в хибридни мирни преговори и разговори с Русия, категорична бе Илашчук.

Тя добави, че Украйна е благодарна и на България за започване на разговорите за членство на украинската държава в ЕС. "Без Украйна Европа би останала сама срещу руския тероризъм", отсече дипломатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Спрете
преди 2 месеца

С тази ПРОПАГАНДА УКРОПИЯ СЕ НАДУПИ НА САЩ И ТЕ ТАКА СЕГА РУСИЯ ГИ РАЗЧЕКВАТ ВОЙНАТА СЕ Е ЗАПОЧНАЛА ОЩЕ ПРЕЗ 2014Г.СТРАНА НА УКРОПИТЕЦИТЕ.САЩ И ЕС СА ЕДНО ОПГ И НИЩО ДРУГО!!! СПРЕТЕ ДИГИТОЛНОТО ЕВРО С КЕТО ВЛИЗАМЕ М КОНЦЛАГЕРА ИМ!!! ТОВА НЕ Е ШЕГА,А ТРЕВОГА!!!

Откажи