Жега в Белия дом! Голям капан за Байдън

Конгресът на САЩ одобри официалното започване на разследване за импийчмънт

Жега в Белия дом! Голям капан за Байдън | StandartNews.com

Източник: Ройтерс

Жега в Белия дом. Конгресът на САЩ одобри официалното започване на разследване за импийчмънт на Джо Байдън, чийто мотив са спорните бизнес сделки на сина на президента в чужбина, но демократите го смятат за напълно неоснователно, предаде Франс прес.

Тази процедура на практика няма шанс за успех, но може да се превърне в главоблъсканица за Белия дом преди президентските избори през ноември 2024 г., на които Джо Байдън е кандидат. Републиканците, които от януари насам имат мнозинство в Камарата на представителите, обвиняват демократа Байдън, че е използвал влиянието си, когато е бил вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017 г.), за да даде възможност на сина си да осъществи съмнителни бизнес начинания в Китай и Украйна.

"Джо Байдън многократно е лъгал американския народ", заяви ръководителят на комисията за надзор към Камарата на представителите Джеймс Коумър. Президентът, демократите и синът му отричат тези обвинения.

"Баща ми никога не е участвал финансово в бизнес делата ми", отвърна вчера на пресконференция пред сградата ма Конгреса Хънтър Байдън, който се превърна в любима мишена на десницата. Петдесетгодишният мъж, чието минало е белязано от зависимости и който е обвиняем по две дела, призна, че е направил "грешки" в живота си.

Но той обвини "тръмпистите", че се опитват да го "дехуманизират", за да "навредят" на баща му. По тази причина отказа да участва в изслушването при закрити врата, организирано от републиканците, които го бяха призовали да се яви вчера в Капитолия. 81-годишният президент винаги публично е подкрепял Хънтър Байдън, като често е повтарял, че се "гордее" с него.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
mak
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи